Σπίτι-δουλειά, σπίτι-δουλειά, και να μη λες πολλά…

Είναι “επιστημονικά διαπιστωμένο” -από τον Τσιόδρα και την κυβέρνηση- πως δεν κολλάνε τα παιδιά στα σχολεία, δεν κολλάμε τον ιό στη δουλειά, ούτε όταν παστωνόμαστε στο μετρό και τα λεωφορεία, γιατί εκεί είμαστε υπεύθυνοι και προσεκτικοί. Ενώ ο ιός, σαν τον φασισμό, πατάει πάνω στην ανεμελιά μας, όταν διασκεδάζουμε.

“Είναι διαπιστωμένο” ότι κολλάμε τον ιό στη διασκέδασή μας και τις μετακινήσεις μας, τους δύο άξονες που εντόπισε και ο Μητσοτάκης στο διάγγελμά του. Το έχει διαπιστώσει προσωπικά ο Τσιόδρας και η ομάδα του, πιθανότατα στην ίδια έρευνα που έλεγε πως δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε μεγαλύτερη άνεση στις συγκοινωνίες. Μην αμφισβητείτε λοιπόν τους επιστήμονες, γιατί έτσι πριονίζετε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε. Μήπως είστε και εσείς τίποτα ψεκασμένοι;

Είναι “επιστημονικά διαπιστωμένο” -από τον Τσιόδρα και την κυβέρνηση- πως δεν κολλάνε τα παιδιά στα σχολεία, δεν κολλάμε τον ιό στη δουλειά, ούτε όταν παστωνόμαστε στο μετρό και τα λεωφορεία, γιατί εκεί είμαστε υπεύθυνοι και προσεκτικοί. Ενώ ο ιός, σαν τον φασισμό, πατάει πάνω στην ανεμελιά μας, όταν διασκεδάζουμε. Κι άσε τον Ζαραλίκο να ψάχνει πόσα κρούσματα είχαμε σε θέατρα και σινεμά απ’ τις ιχνηλατήσεις που δεν είδαμε ποτέ.

Έχει διαπιστωθεί πως το καθολικό απαγορευτικό δεν είναι λύση και θα είχε σοβαρές επιπτώσεις σε όλη την κοινωνία -πέρα από τα κέρδη τους. Ενώ όταν πας σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι, το ηθικό σου είναι ακμαίο και -έχει διαπιστωθεί πως- γίνεσαι πιο αποτελεσματικός, χωρίς αντιπερισπασμούς και πειρασμούς για τη συγκέντρωσή σου. Κι αν κάποιος θέλει να ξεσκάσει, ας πάει για ψώνια -στην τελική κάπως πρέπει να κινηθεί και η αγορά. Τι θα τα κάνετε άλλωστε τόσα λεφτά, εν μέσω ημι-καραντίνας;

Ο ιός αυτός δεν είναι κατασκεύασμα ούτε “μια απλή γρίπη”, αλλά τα μέτρα της κυβέρνησης μοιάζουν όντως με κοινωνικό πείραμα. Ο κόσμος καλείται να κόψει τη διασκέδαση και την κινητικότητα -sic-, ώστε να κολλάει υπεύθυνα στη δουλειά και τις μετακινήσεις από και προς αυτή. Στο τέλος μπορεί να μην έχουν μειωθεί τα κρούσματα, ίσως μείνουν όμως ως κέρδος εκπαιδευμένοι, πειθαρχημένοι εργαζόμενοι που δεν θα αμφισβητούν τίποτα, γιατί το λένε οι ειδικοί και οι στατιστικές τους.

Είναι διαπιστωμένο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: