Σωτήρης Πουλικόγιαννης: «Οι εργάτες είμαστε ένα με τους μετανάστες, με τα ταξικά αδέλφια μας, που μαζί λιώνουμε για να βγάλουμε ένα κομμάτι ψωμί για τις οικογένειές μας»

Μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής στη Νίκαια: «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

Μήνυμα καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αλλά και όλων αυτών που προσπαθούν να τους προστατέψουν, όπως η εισαγγελέας με τη πρότασή της στη δίκη της, αποτελεί η μαζική παρουσία του εργατόκοσμου του Πειραιά, με τον πρώτο λόγο να έχει με την έντονη παρουσία της η νέα βάρδια της εργατικής τάξης (φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές) στη συγκέντρωση – συναυλία στο ΔΑΚ «Πλάτων», στη Νίκαια και την οποία διοργανώνουν Σωματεία, Συνδικάτα και μαζικοί φορείς.

Το στίγμα της εκδήλωσης δίνει το μεγάλο πανό που έχει αναρτηθεί πίσω από την εξέδρα: «Τον φασισμό δεν βαθιά κατάλαβε τον δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», αλλά και το σύνθημα που ακούγεται στον χώρο: «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή, για όλα τα θύματα του φασισμού.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και ναυπηγικής βιομηχανίας Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος ανέφερε ότι η συναυλία αυτή είναι συνέχεια της μαζικής, ταξικής πάλης σε κάθε γειτονιά, από το εργατικό λαϊκό κίνημα, τα ταξικά σωματεία, για την μαζική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και της απαράδεκτης εισαγγελικής πρότασης, που δείχνει ότι το σύστημα προσπαθεί να προστατεύσει την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Πρόσθεσε: «Και πως να μην θέλουν μια τέτοια εφεδρεία, όταν το σύστημα σκοπεύει να στείλει κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, που μας μειώνει τους μισθούς εδώ και δέκα χρόνια, που ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και βαφτίζει το κρέας ψάρι, προκαλώντας την κοινή λογική μιλώντας για αυξήσεις στις συντάξεις, που επιδιώκει να περιορίσει το απεργιακό δικαίωμά μας και τις συγκεντρώσεις, δήθεν για το δημόσιο καλό, που θέλει να συνηθίσουμε στο δόγμα “νόμος και τάξη”.

Θέλει να έχει εφεδρεία και το φασιστικό τέρας για σκιάχτρο και φόβητρο. Δεν λογαριάζουν όμως καλά. Το ταξικό κίνημα δεν σκύβει το κεφάλι, πιο έτοιμοι από ποτέ, πιο αποφασισμένοι από ποτέ, δεν θα αφήσουμε το φασιστικό δηλητήριο να δηλητηριάσει τους χώρους δουλειάς, τις εργατικές γειτονιές.

Οι εργάτες είμαστε ένα με τους μετανάστες, με τα ταξικά αδέλφια μας, που μαζί λιώνουμε για να βγάλουμε ένα κομμάτι ψωμί για τις οικογένειές μας». Όλοι μαζί, τόνισε, με την οργανωμένη πάλη, «θα αγωνιστούμε ενάντια στον φασισμό και το σάπιο σύστημα που τον γεννά».

Εκ μέρους των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, χαρακτήρισε προκλητική την εισαγγελική πρόταση και παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή, είναι εγκληματική οργάνωση. Στοιχεία που όπως ανέφερε δεν «είδε» η εισαγγελέας. «Σε όλα αυτά τα πέντε χρόνια, αποκαλύφθηκε ότι η ΧΑ είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και διέπραξε φρικτά εγκλήματα και το γεγονός ότι εδώ στη Νίκαια, γίνεται η συναυλία, δεν είναι τυχαίο, γιατί εδώ στην Νίκαια, δρούσε το πιο εγκληματικό τάγμα εφόδου της ΧΑ και από εδώ ξεκίνησαν οι ποίο εγκληματικές επιθέσεις της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα».

«Μπορεί να δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, αλλά η ψυχή του, οι ιδέες του έχουν θεριεύσει και θα τους πνίξουν. Μπορεί να προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους συνδικαλιστές του συνδικάτου μετάλλου, αλλά απέτυχαν οικτρά και οι αγωνιστές αυτοί είναι ανάμεσά μας. Η νίκη θα είναι δική μας μέσα στο δικαστήριο και κυρίως στο στίβο των κοινωνικών ταξικών αγώνων», τόνισε.

Τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουν σε μια τέτοια σπουδαία πρωτοβουλία εκφράζουν οι καλλιτέχνες που ο ένας μετά τον άλλο ανεβαίνουν στη σκηνή. Μέχρι στιγμής, η Ανθή Γουρουντη, o Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, η Έρση Φτούλη και οι «Υπεραστικοί», οι οποίοι αφιέρωσαν το τραγούδι «προλετάριοι» στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και στον συνάδελφο τους που έχασε προχτές τη ζωή του στα μεταλλεία της Εύβοιας. Θα ακολουθήσει hip hop live με τους: Urban Pulse, Dason, Ghetto Rock, Boem, Ένα Δύο, Rebellion Connexion, Το Σφάλμα.

Στη συγκέντρωση – συναυλία παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Λουίζα Ράζου και Γιάννη Πρωτούλη και οι βουλευτές του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου και Χρήστος Κατσώτης. Επίσης ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος. Παραβρίσκεται επίσης αντιπροσωπεία της Ένωσης Απόστρατων Αστυνομικών.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: