Σήμερα η δίκη των δύο συλληφθέντων σπουδαστών – Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Η αστική δικαιοσύνη πάει την υπόθεση από αναβολή σε αναβολή, για να ξεχαστεί και να ξεφουσκώσει η αλληλεγγύη προς τους συλληφθέντες. Ας τους αποδείξουμε πως γελιούνται…

Σήμερα στην Ευελπίδων γίνεται η εξ αναβολής δίκη των δύο φοιτητών που είχαν συλληφθεί στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Απριλίου, για τη συμμετοχή τους στη συμβολική κίνηση να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν, του συμβόλου του μισητού Νατοϊκού ιμπεριαλισμού, και σφαγέα του αντάρτικου του ΔΣΕ, με τις βόμβες Ναπάλμ, που έπεσαν σε ελληνικό έδαφος για πρώτη φορά (παγκόσμια αποκλειστικότητα).

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κι άλλοι φορείς του μαζικού κινήματος παίρνουν αποφάσεις και καλούν σε συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων, από τις 9 το πρωί. Στο κάλεσμά τους σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Αλληλεγγύη στους δύο σπουδαστές!

Στις 16 Απρίλη πραγματοποιήθηκε μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή εργαζόμενων και μαθητών, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία από ΗΠΑ, ΕΕ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε το ρόλο σημαιοφόρου που έχει αναλάβει για το ΝΑΤΟ! Όχι μόνο στήριξε την επέμβαση υιοθετώντας τα προσχήματα με τα οποία έγινε, όχι μόνο παραχώρησε τη βάση της Σούδας για ανεφοδιασμούς και άλλες ανάγκες των δολοφόνων των λαών, αλλά και χτύπησε την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση με πρωτοφανή αγριότητα και βία! Μάλιστα, οι δυνάμεις καταστολής έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν 2 σπουδαστές αγωνιστές και μέχρι σήμερα τους σέρνουν στα δικαστήρια με ανυπόστατες κατηγορίες!

Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν! Δεν τους πέρασε και δεν θα τους περάσει! Οι φοιτητές δεν θα κάτσουμε στα αυγά τους. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά και αποφασιστικά την ενημέρωση, τη δράση, τη συζήτηση, τη διεκδίκηση ώστε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος.

Στις 27 Ιουνίου, στις 9 π.μ. δίνουμε το “παρών” στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου δικάζονται οι δύο συμφοιτητές μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να σταματήσουν να τους βαραίνουν οι ανυπόστατες κατηγορίες!
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία!
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων».

Η πάγια τακτική των μηχανισμών του αστικού κράτους είναι να αφήνουν μια υπόθεση να σέρνεται, για να ξεχαστεί και βασικά για να ξεφουσκώσει το πλήθος που διαδηλώνει στα δικαστήρια την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες, για να τους δείξει πως δεν είναι μόνοι τους. Ας φροντίσουμε λοιπόν να τους αποδείξουμε πως γελιούνται αν νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο και τις συνεχείς αναβολές θα μπορέσουν να σπάσουν την αποφασιστικότητα και την οργή των συντρόφων των δύο παιδιών που είχαν συλληφθεί. Αυτό που θα σπάσει είναι η προσπάθεια να φοβίσουν το μαζικό κίνημα και τους διαδηλωτές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: