ΣΦΕΑ: Οι πολεμικές μηχανές δεν είναι παράγοντας σταθερότητας

Η ύπαρξη Αμερικάνικων Βάσεων στη Χώρα μας και η ανάδειξη της χώρας μας, από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, σε “αξιόπιστο σύμμαχο” των ΗΠΑ στην περιοχή στους σχεδιασμούς της ενάντια στο Ιράν, μας εμπλέκουν σε νέες περιπέτειες και στα επικίνδυνα Αμερικανο-Νατοϊκά παιχνίδια στην περιοχή.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ

Τεράστιες ανησυχίες στους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής δημιουργεί η πρόσφατη αντιπαράθεση ΗΠΑ –ΙΡΑΝ, αντιπαράθεση που παίρνει επικίνδυνη τροπή μετά την πρόσφατη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από δυνάμεις των ΗΠΑ και τις πυραυλικές επιθέσεις των Ιρανικών δυνάμεων κατά Στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο ΙΡΑΚ.

Η «Επιχείρηση Μάρτυρας Σουλεϊμανί» που άρχισε το πρωί της Τετάρτης από το επίλεκτο σώμα του Ιρανικού στρατού «Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης» κατά Αμερικάνικων στόχων, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές καταστροφές σε δυο στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με το Ιράν πραγματοποιείται σε μια εποχή που παρατηρούνται ανακατατάξεις στις διεθνείς συμμαχίες και έντονος ανταγωνισμός για την κατάκτηση ενεργειακών πηγών και ελέγχου των δρόμων μεταφοράς πετρελαίου και αερίου. Σε αυτόν τον ανταγωνισμό, συμμετέχουν εκτός από τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες δυνάμεις, Ρωσία, Κίνα, αλλά και μικρότερες περιφερειακές δυνάμεις, όπως η Τουρκία κ.α.

Η ύπαρξη Αμερικάνικων Βάσεων στη Χώρα μας και η ανάδειξη της χώρας μας, από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, σε “αξιόπιστο σύμμαχο” των ΗΠΑ στην περιοχή στους σχεδιασμούς της ενάντια στο ΙΡΑΝ, μας εμπλέκουν σε νέες περιπέτειες και στα επικίνδυνα ΑμερικανοΝατοϊκά παιχνίδια στην περιοχή.

Προκλητική είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας τις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που ανέχονται την τουρκική επιθετικότητα που κλιμακώνεται στο Αιγαίο και την Κύπρο. Δεν είναι τυχαία η σιωπή του προέδρου των ΗΠΑ κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό αναφορικά με την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή.

Καμιά συμμετοχή στα Αμερικανο-Νατοϊκά παιχνίδια, στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Όχι στην χρησιμοποίηση της «Σούδας» και των άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων κατά χωρών και λαών της περιοχής.

Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.

Απεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: