ΣΕΒ, ΝΔ και Σύριζα: Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…

Ο ΣΕΒ και ο Άδωνις επικροτούν το αναπτυξιακό αποτύπωμα και την εξαίρετη νομοθεσία της κυβέρνησης. Άμα έχει τέτοιους “εχθρούς” ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτιήκ του, τότε οι φίλοι περισσεύουν…

Μία από τις τελευταίες επικοινωνιακές γραμμές άμυνας της κυβέρνησης και των κολαούζων της είναι η λογική του… μεγαλύτερου κακού και ο ετεροπροσδιορισμός από αυτό: τη ΝΔ, το ΣΕΒ και ό,τι άλλο βολεύει κάθε φορά. Ο ΣΕΒ για παράδειγμα -κατά το συριζαϊκό αφήγημα- εναντιώνεται στην πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ η ΝΔ προτείνει ακόμα χειρότερους όρους (50% + 1 επί του συνόλου των εργαζομένων) σχετικά με τη λήψη απόφασης για απεργία.

Ας δούμε όμως τι ισχύει στην πραγματικότητα και το δικό της αφήγημα, που είναι τα γεγονότα.

Ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του χαιρετίζει το “αναπτυξιακό αποτύπωμα” που χαρακτηρίζει πολλές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση, με τις οποίες ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας. Οι διατάξεις που ξεχωρίζει ως σημαντιές και θετικές ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Βιομηχάνων αφορούν: την εξορυκτική βιομηχανία, τα επιχειρηματικά πάρκα, τους πλειστηριασμούς, την αγορά ενέργειας, την εφοδιαστική αλυσίδα, την κτηματογράφηση, τις απαλλοτριώσεις, τη μεταφορά 14 ΔΕΚΟ στο υπερταμείο και  την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
Οι… “αγκυλώσεις φεύγουν”, η καπιταλιστική ανάπτυξη έρχεται.

Η μοναδική κριτική του ΣΕΒ αφορά την αποσπασματικότητα κάποιων σημείων, καθώς και τη διστακτικότητα του νομοθέτη, η οποία δεν αναιρεί όμως τις “σημαντικές παρεμβάσεις οικονομικής πολιτικής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αξίζουν στήριξης“.

Όσο για το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, το ΠΑΜΕ εξέδωσε χτες Δελτίο Τύπου με το οποίο καταδεικνύει την υποκρισία της κυβέρνησης και τις σχετικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εργοδότες για “καμία επιστροφή στο παρελθόν!”

Ας δούμε όμως πώς τοποθετείται κι η ΝΔ για την επίμαχη διάταξη, διά του αντιπροέδρου της, Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή την έφοδο του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας.

Ο Άδωις αφενός καταδικάζει απερίφραστα την “επίθεση” στην Υπουργό, αφετέρου την επικροτεί για την εξαίρετη νομοθεσία που κατέθεσε, και η οποία θα βοηθήσει το συνδικαλιστικό κίνημα… Αν τώρα προκύπτουν και κάποιες επιμέρους διαφωνίες, αυτές αφορούν πιθανότατα τη… διστακτικότητα και την αποσπασματικότητα, που σημειώνει και ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του.

Εν κατακλείδι: δείξε μου το φίλο σου ή την “κριτική” που σου κάνουν οι εχθροί σου, να σου πω ποιος είσαι. Αυτό θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης και του επικοινωνιακού επιτελείου της. Αν έχεις τέτοιους “εχθρούς” τι να τους κάνεις τους φίλους…
Αλλά ελάτε λίγο στη θέση τους. Κάτι πρέπει να πουν κι αυτοί, για να φαίνεται πως ξεχωρίζουν

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: