“Σεξιστική η τοιχογραφία του Μπελογιάννη, αποτυπώνει το πρότυπο του ισχυρού άντρα…” – Αντικομμουνισμός και γελοιότητα, μια σχέση πάθους

Στην πρόσφατη εκδήλωση της ΦΙΛ.ΙΣ, με θέμα “Οικοφεμινισμός, φύλο & χώρος” έγινε μια απαράδεκτη αναφορά στην  τοιχογραφία που με πρωτοβουλία της ΚΝΕ κοσμεί τον χώρο του Πολυτεχνείου στην μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ως… ακόμη μια ”ένδειξη σεξισμού στο αστικό πανεπιστήμιο”.

Όταν ο αντικομμουνισμός συναντά νομοτελειακά τη γελοιότητα, συμβαίνουν γεγονότα σαν κι αυτό που καταγγέλλει η ανακοίνωση της ΤΟ της ΚΝΕ στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

«Στην πρόσφατη εκδήλωση της ΦΙΛ.ΙΣ, με θέμα “Οικοφεμινισμός, φύλο & χώρος” έγινε μια απαράδεκτη αναφορά στην  τοιχογραφία που με πρωτοβουλία της ΚΝΕ κοσμεί τον χώρο του Πολυτεχνείου στην μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ως… ακόμη μια ”ένδειξη σεξισμού στο αστικό πανεπιστήμιο”.

Όσο εντύπωση και αν προκαλεί, η τοποθέτηση που πραγματοποιήθηκε από μέλος ΔΕΠ του Ιδρύματος στην εκδήλωση αφορούσε την ανάδειξη της τοιχογραφίας ως ”σεξιστικής” επειδή αποτυπώνει το “πρότυπο του ισχυρού άνδρα”!! Φαίνεται ότι ο αντικομμουνισμός τυφλώνει σε σημείο αυτογελοιοποίησης! Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ακούσει πολλά ως τώρα για τον κομμουνιστή ήρωα Μπελογιάννη αλλά το τελευταίο ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία!

Αν και η ιστορία μπορεί να “μιλήσει από μόνη της” ας μπούμε στον κόπο για ορισμένα σχόλια.

Η προσπάθεια σύνδεσης της ιστορικής φιγούρας του Νίκου Μπελογιάννη, ενός ανθρώπου που δεν δίστασε στιγμή μπροστά στην υπεράσπιση των ιδεών του με σεξιστικές συμπεριφορές βολεύει μόνο εκείνους που ανέκαθεν πολεμούσαν τα ιδανικά που πρέσβευε, που μέσα από την λάσπη και τα ψέματα προσπαθούν να κατασυκοφαντήσουν το ΚΚΕ και τις θέσεις του.

Παρά τις όποιες προσπάθειες που στόχο έχουν να αποκόψουν νέους ανθρώπους από το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία στο μπόι των ανθρώπων, ο Νίκος Μπελογιάννης συμβολίζει το ύψιστο πρότυπο ανθρώπου που οι εξορίες και οι φύλακες δεν τον λύγισαν στιγμή από την πάλη για την απελευθέρωση της κοινωνίας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Η κοινωνία για την οποία πάλευε ο Νίκος Μπελογιάννης, όπως και τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ είναι η μόνη κοινωνία στην οποία μπορεί να εξασφαλισθεί η ισοτιμία μεταξύ ανδρών και γυναικών, να καταργηθούν οι καταναγκασμοί και η εκμετάλλευση που η καπιταλιστική κοινωνία γεννά.

Η κοινωνία αυτή ιστορικά είναι η πρώτη που πρόσφερε πραγματικές ελευθερίες στην γυναίκα, της έδωσε δικαίωμα ψήφου την στιγμή που για τα αστικά ανεπτυγμένα κράτη ήταν κάτι μακρινό. Σίγουρα η κοινωνία αυτή έθεσε τις βάσεις για μια ισοτιμία ανάμεσα στα δυο φύλα, ολότελα διαφορετικής από αυτήν που φαντάζεται το σημερινό σύστημα, η ΕΕ και οι πρόθυμοι απολογητές του όπως διάφορες ΜΚΟ που δρουν μέσα στα πανεπιστήμια με ”προοδευτική” σημαία.

Ο Μπελογιάννης ήταν μέλος του ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του έθεσε ως βασική αρχή του τον αγώνα για την πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας. Έτσι εξηγείται πως η πρώτη φορά που οι γυναίκες συμμετείχαν στις εκλογές δεν ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 50 όπως η αστική ιστορική βιβλιογραφία αναφέρει αλλά την δεκαετία του ’40 στην ελεύθερη από το ΔΣΕ Ελλάδα.

Στον αγώνα για την απελευθέρωση των ανθρώπων από τα καπιταλιστικά δεσμά οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες ήταν πάντα μπροστά. Δώσανε νεκρούς, εκτοπισμένους στα ξερονήσια, στις φυλακές, αλύγιστους της ταξικής πάλης.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Μπελογιάννης, η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, η Ηλέκτρα Αποστόλου και άλλοι πολλοί. Όλες αυτές και όλοι αυτοί ένιωθαν όντως ”ισχυροί άντρες” και ισχυρές γυναίκες γιατί ήξεραν ότι είχαν πίσω τους έναν ολόκληρο λαό, ότι πάλευαν για μια δίκαιη υπόθεση!

Φανταζόμαστε ότι όλα αυτά τα γνώριζε η εν λόγω καθηγήτρια, ωστόσο, η τοποθέτηση της είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς στο όνομα του δήθεν ”προοδευτισμού” μπορεί να περνά το πιο αντιδραστικό περιεχόμενο μέχρι και ο ακραίος αντικομμουνισμός.

Την ενημερώνουμε επίσης ότι σύντομα δίπλα στον Μπελογιάννη τους τοίχους του ΑΠΘ θα κοσμεί και η ηρωική Ηλέκτρα και η Μίρκα Γκίνοβα και άλλοι ήρωες και ηρωίδες του λαού μας!

Αυτά για να επικρατήσει η αλήθεια κόντρα στον ώμο αντικομμουνισμό, κόντρα στην λάσπη και τον δήθεν προοδευτισμό!

Αυτά διότι συχνά λέγονται ψέματα που ντρέπονται και τα ίδια, µιας και δεν ντρέπονται τα στόµατα που τα ’λεγαν».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: