Πού είσαι ΝΑΤΟ που έδειχνες πως θα γινόταν άλλος – Ένας “κομμουνιστής” ξεπλένει τον ιμπεριαλισμό

Αν τυχόν σας βασανίζει τη σκέψη το ενδεχόμενο να μην είναι τελικά οι ιμπεριαλιστές αυτοί που άλλαξαν φύση και έγιναν ειρηνικοί -όπως λέμε “φυτοφάγος λύκος”- αλλά ο Κατρούγκαλος, που στα νιάτα του ήταν στην ΚΝΕ, είστε κολλημένοι σε άλλον αιώνα και θέλετε να έρθει ο Κούλης..

Αν πιστεύετε πως το ΝΑΤΟ είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός που ματοκυλά τους λαούς, έχετε μείνει πίσω από τις εξελίξεις και τον αιώνα μας. Ίσως να σας είχε μπερδέψει κάποιο παλιό πρόγραμμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που έβαζε από κεκτημένη ταχύτητα ως στόχο την έξοδο από το ΝΑΤΟ ή μάλλον τη διάλυση του τελευταίου.

Αλλά το ΝΑΤΟ δεν είναι πια αυτό που ξέρουμε. Το ΝΑΤΟ είναι φίλοι μας. Κι η ΝΑΤΟϊκή Αριστερά, που ξεπερνά στη ΝΑΤΟϊκή άμιλλα τη Νέα Δημοκρατία, ανέλαβε να διαφημίσει το νέο χαρακτήρα του Συμφώνου και να ξεπλύνει τη ματοβαμμένη ιστορία του, σαν… βαποράκι της γραμμής.

Τα χτεσινά ορεκτικά ήταν ένα αφιέρωμα-πλυντήριο της ΕΡΤ στο ΝΑΤΟ και τα σχόλια στο ραδιοσταθμό “στο Κόκκινο” για την αλλαγή του Οργανισμού, που ήταν πανούκλα κι έχει γίνει κούκλα.

Το κυρίως πιάτο όμως περιελάμβανε το Γιώργο Κατρούγκαλο, τον “κομμουνιστή υπουργό”, όπως αυτοπροσδιορίζεται -και ποιοι είστε εσείς να του απαγορεύσετε αυτό το δικαίωμα;

Δυστυχώς το βίντεο δεν έχει ανέβει ακόμα, αλλά όπως μεταφέρει πχ το ρεπορτάζ του Left.gr:

Επίσης, στις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης για διάσταση απόψεων μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ του παρελθόντος σχετικώς με το ΝΑΤΟ, την λειτουργία και τον ρόλο του, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι ήταν άλλος ο ρόλος της Συμμαχίας στην ψυχροπολεμική εποχή και άλλος σε ένα πολύ-πολικό κόσμο.

Δε μας εξηγεί βέβαια σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η αλλαγή, αλλά πρέπει να τα σακουλευόμαστε μόνοι μας τα υψηλά νοήματα, σε έναν πολυπολικό κόσμο. Μην τα περιμένουμε όλα μασημένη τροφή. Μπορεί να εννοεί ότι μέσα από το ΝΑΤΟ εκμεταλλευόμαστε καλύτερα τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις της εποχής μας. Αναμφίβολα κάτι θα έχει πει κι ο Λένιν επ’ αυτού, στον οποίο οι Συριζαίοι έχουν πάρει ντοκτορά εξάλλου.

Λίγο πιο πριν ο Κατρούγκαλος έβγαλε τον κομμουνιστή που κρύβει (πολύ καλά) μέσα του:

Απέναντι στην κριτική της αντιπολίτευσης περί υποτακτικότητας της κυβέρνησης ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «δεν ήταν πρωθυπουργός από τον δικό μας χώρο αυτός που απευθύνθηκε σε Αμερικανό στρατηγό και του είπε για τον ελληνικό στρατό ‘Στρατηγέ ιδού ο στρατός σας’».

Ναι αλλά μην μπερδεύεστε. Αυτό ήταν εν μέσω του Εμφυλίου, λίγο πριν ιδρυθεί το ΝΑΤΟ. Που στην τελική, αλλιώς ξεκίνησε και άλλο ρόλο έχει σήμερα. Προφανώς το εμπόδιζε η Σοβιετική Ένωση και οι κομμουνιστές με τον ψυχρό πόλεμο να δείξει πόσο θερμό είναι με τους λαούς. Σήμερα όμως, όσο έχει να κάνει με “κομμουνιστές” τύπου Κατρούγκαλου, δεν έχει κάτι να το εμποδίζει στις… αγαθοεργίες του.

Κι αν τυχόν σας βασανίζει τη σκέψη το ενδεχόμενο να μην είναι τελικά οι ιμπεριαλιστές αυτοί που άλλαξαν φύση και έγιναν ειρηνικοί -όπως λέμε “φυτοφάγος λύκος”- αλλά ο Κατρούγκαλος, που στα νιάτα του ήταν στην ΚΝΕ, είστε κολλημένοι σε άλλον αιώνα και θέλετε να έρθει ο Κούλης…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: