Πολύ αργά για δάκρυα – Ο Κοντονής παραιτείται από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τις διατάξεις του νέου Π.Κ. και τη δίκη της ΧΑ

Ο Κοντονής λέει ότι με τις διατάξεις του νέου ΠΚ που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ μέλους και αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης και δε θα υπάρξει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Σταύρος Κοντονής παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το κόμμα και ο ακραίος φραξιονισμός του δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας, και αυτό από μόνο του θα ήταν μια τελείως αδιάφορη είδηση.

Έχει ενδιαφέρον όμως ότι η παραίτηση αυτή έρχεται σήμερα, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής και εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών για κάθε κατηγορούμενο. Και η απόφαση του Κοντονή σχετίζεται άμεσα με αυτό, καθώς εκτιμά ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα -που έφερε η δική του κυβέρνηση- και ορισμένες διατάξεις του δε θα είναι δυνατό να επιβληθούν συγκεκριμένες ποινές από το δικαστήριο στους κατάδικους της εγκληματικής, νεοναζιστικής συμμορίας.

Συγκεκριμένα ο Κοντονής εστιάζει στην ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που είναι ακριβώς ίδια με αυτή των μελών, ενώ σημειώνει ότι με τις διατάξεις του νέου ΠΚ δε θα υπάρχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους κατάδικους! Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό, καθώς σχετίζεται άμεσα με την τύχη των χρυσαυγιτών που είναι εκλεγμένοι σε διάφορα όργανα (Ευρωκοινοβούλιο ή της Τοπικής Διοίκησης), αλλά και με τις πολιτικές φιλοδοξίες που μπορεί να έχουν επίδοξοι φυρερίσκοι, όπως ο Κασιδιάρης.

Ο Κοντονής μιλάει εκ των υστέρων για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και για τη δική του διαφοροποίηση που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτά όμως δεν έχουν καμία πρακτική σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως ένα από τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης αναγνωρίζει δημόσια πως ο νέος Ποινικός Κώδικας έχει διατάξεις που αναμένεται να ‘ευνοήσουν’ τα στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας -κάτι που μένει να δούμε και στην πράξη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: