Πλήρης κάλυψη στον Κυρανάκη: “Η κυβέρνηση δε δρα ως κουκουλοφόρος! Τα πρόσωπα φαίνονται στο βίντεο…”

-Πώς γνώριζε ο Κυρανάκης τα στοιχεία ενός πολίτη; Έχει επαφή με την ΕΛ.ΑΣ.; Υπάρχουν φάκελοι πολιτικών φρονημάτων;
Η Πελώνη δεν απάντησε ποτέ και είπε πως το βίντεο όπου φαίνονται τα πρόσωπα είναι δημόσιο αλλά δεν το έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Ένας κυβερνητικός βουλευτής καταπατά προσωπικά δεδομένα, αλλά για τη ΝΔ είναι απλά Δευτέρα μεσημέρι…

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έδωσε πλήρη κάλυψη στον Κυρανάκη που έδωσε στεγνά στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη.

Η Βίκυ Σαμαρά από το News247 (και το… Άβατο της Νέας Σμύρνης, όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στη γραπτή της ερώτηση) σημείωσε τα εξής στη σχετική ερώτησή της προς την κυβερνητική εκπρόσωπο -που δεν έκανε καμία αναφορά στο ζήτημα εισαγωγικά, προφανώς γιατί δεν το αξιολόγησε ως τόσο σημαντικό.

Βουλευτής της ΝΔ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το όνομα του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε στην πλατεία Νέας Σμύρνης και άφησε υπονοούμενα για τα πολιτικά του φρονήματα και τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις και συλλογικότητες. Πώς γνωρίζει ο βουλευτής τα στοιχεία ενός πολίτη; Έχει ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.; Υπάρχουν ακόμα φάκελοι πολιτικών φρονημάτων; Και από πότε δέρνει η Αστυνομία πολίτη επειδή ανήκει σε οποιαδήποτε συλλογικότητα; Θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους κάνουν τέτοιες δηλώσεις;

Η απάντηση της Πελώνη ξεκίνησε με το σχεδόν ειρωνικό σχόλιο:
Μπερδεύτηκα κ. Σαμαρά με όλες αυτές τις ερωτήσεις

Και στην πορεία απάντησε το σενάριο που είχε από πριν έτοιμο.

Υπάρχει ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από χτες, όχι από την κυβέρνηση. Δείχνει την εικόνα ξυλοδαρμού ενός εκ των συλληφθέντων. Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος. Υπάρχουν πρόσωπα γνωστά και περιστατικό που διερευνάται. Πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα, είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα. Αλλά το βίντεο δε δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.

Τι μας λέει εδώ η κυβερνητικός εκπρόσωπος; Ότι δεν υφίσταται φακέλωμα, γιατί υπάρχει ένα δημόσιο βίντεο, που δεν έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα. Άρα αυτό “νομιμοποιεί” τον (κάθε) Κυρανάκη να βγάζει στη φόρα τα προσωπικά του δεδομένα, το ποινικό του μητρώο, την πολιτική του ένταξη και τις προηγούμενες δραστηριότητές του, δίνοντας έτσι άλλοθι στην ωμή αστυνομική βία!

Πώς γνώριζε όμως αυτά τα στοιχεία ο Κυρανάκης και η κυβέρνηση; Είχε ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ; Μήπως υπάρχουν φάκελοι πολιτικών φρονημάτων; Κι από πότε είναι παράνομο να ανήκει κανείς σε μια αναρχική συλλογικότητα; Η Πελώνη επέλεξε να αγνοήσει βολικά αυτά τα ερωτήματα, προσπέρασε την ουσία, και δεν είχε έτοιμο ούτε ένα πρόσχημα για να δικαιολογήσει το φακέλωμα και τον χαφιεδισμό.

Στη συνέχεια της ενημέρωσης, δέχτηκε κι άλλες ερωτήσεις σχετικά με το ίδιο ζήτημα. Είπε ότι η Αστυνομία ακολουθεί το δικό της εσωτερικό πειθαρχικό δίκαιο για την κατανομή ευθυνών (οι περιβόητες ΕΔΕ), δεν ξέχασε όμως να υπενθυμίσει σε αυτό το σημείο πως τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί -σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Με άλλα λόγια, ένας κυβερνητικός βουλευτής καταπατά βάναυσα τα προσωπικά δεδομένα ενός πολίτη, διαβάζοντας το κυβερνητικό non-paper του κόμματός του. Αλλά για την κυβέρνηση και την Πελώνη είναι Δευτέρα μεσημέρι, και δεν υφίσταται σοβαρό ζήτημα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: