“Περιστέρι σημαίνει αγώνας κι ιστορία. Εδώ δε θέλουμε ρουφιάνους και προδότες”

Εδώ είναι Περιστέρι που σημαίνει αγώνες, ιστορία, μπλόκο, εκτελεσμένους, εξόριστους, παληκάρια και αγωνιστές, ό,τι πιο όμορφο έβγαλε το Περιστέρι. Εδώ δεν θέλουμε ρουφιάνους και προδότες. Δε θα επιτρέψουμε να προσβάλετε άλλο τη μνήμη και την ιστορία μας. Η θέση κάθε αγωνιστή, κάθε αντιφασίστα, κάθε αριστερού είναι εδώ, με το ΚΚΕ

Δήλωση του Γιώργου Σιδέρη, υποψήφιου δήμαρχου Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή τα 52 χρόνια από την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών και το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

“Σήμερα, 52 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 υποκλινόμαστε στους αγωνιστές, τα θύματα της χούντας και του αντιδικτατορικού αγώνα. Όλους όσους στάθηκαν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες.

Σήμερα, που νοσταλγοί της χούντας προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή χύνει το φασιστικό, ρατσιστικό της δηλητήριο.

Σήμερα που κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα και αυτός που πιάστηκε με το μαχαίρι στα χέρια έχει μεγάλη σημασία να βγουν συμπεράσματα.

Χρόνια τώρα η ΕΕ κάνει ένα λυσσαλέο αγώνα για να πείσει ότι ο φασισμός είναι ταυτόσημος με τον κομμουνισμό, δηλαδή με αυτόν που τον τσάκισε, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ξεκληρίζουν λαούς για πηγές ενέργειας και φυσικού αερίου, δημιουργούν τεράστια κύματα προσφύγων και αξιοποιούν τους μετανάστες για να θησαυρίζουν οι ΜΚΟ και να τσακίζονται μεροκάματα και δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συμφωνούν και στηρίζουν απαρέγκλιτα αυτή την πολιτική, εκτρέφουν και οι δύο το αυγό του φιδιού, κωλυσιεργούν τη δίκη των ναζιστών-φονιάδων, πλευροκοπούν και χαριεντίζονται με τους φασίστες για να πάρουν ή να κόψουν ψήφους ο ένας από τον άλλο. Δεκάδες φωτογραφίες που ήταν όλοι μαζί σε παρελάσεις, βραχονησίδες, δεξιώσεις. Όλοι αγκαλιά και αντάμα. Ψευτοαριστεροί, φασίστες, χουντικοί, φιλελεύθεροι.

Αποτελεί όμως και ντροπή για κάθε άνθρωπο στο Περιστέρι να ανέχεται τις φασιστικές φωλιές που χρόνια τώρα υπάρχουν και κρύβονται (;) στο ψηφοδέλτιο της Διοίκησης Παχατουρίδη. Τον Φλεβάρη που μας πέρασε, ο δήμαρχος Περιστερίου φωτογραφιζόταν στον αγιασμό του Κολυμβητηρίου στον Λόφο Αξιωματικών δίπλα στον υπόδικο Γερμενή της Χρυσής Αυγής, ενώ το 2010 είχε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον μετέπειτα χρυσαυγίτη βουλευτή Μπούκουρα (αυτόν που μετά κλαψούριζε στη Βουλή).

Εδώ είναι Περιστέρι που σημαίνει αγώνες, ιστορία, μπλόκο, εκτελεσμένους, εξόριστους, παληκάρια και αγωνιστές, ό,τι πιο όμορφο έβγαλε το Περιστέρι. Εδώ δεν θέλουμε ρουφιάνους και προδότες. Δε θα επιτρέψουμε να προσβάλετε άλλο τη μνήμη και την ιστορία μας. Η θέση κάθε αγωνιστή, κάθε αντιφασίστα, κάθε αριστερού είναι εδώ, με το ΚΚΕ”.

Γιώργος Σιδέρης

Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: