Πελετίδης-Δημογιάννης, όπως λέμε “Τελευταίο σημείωμα”

Στα επινίκια του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και η Βικτωρία Αξιώτη, αγκαλιάζουν με θέρμη και ενθουσιασμό το Γιάννη Δημογιάννη από το αναπηρικό καροτσάκι του και τον σηκώνουν όρθιο. Μια πολύ δυνατή στιγμή που απαθανατίζει ο φωτογραφικός φακός.

Οι περισσότεροι θα θυμάστε ασφαλώς μια πολύ δυνατή στιγμή από το “Τελευταίο Σημείωμα” του Βούλγαρη, στη σκηνή της εκτέλεσης, όταν δύο κομμουνιστές σηκώνουν στους ώμους τους ένα συγκρατούμενό τους με ειδικές ανάγκες, για να αντικρίσει όρθιος και με ψηλά το κεφάλι τους εκτελεστές του και να τους ταπεινώσει (αν όχι μπορείτε να την θυμηθείτε παρακάτω).

Δεν είναι στις προθέσεις μας να υπερβάλουμε, αλλά ο συνειρμός με την παρακάτω σκηνή είναι αναπόφευκτος.

Στα επινίκια του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και η Βικτωρία Αξιώτη, αγκαλιάζουν με θέρμη και ενθουσιασμό το “δικό μας” Γιάννη Δημογιάννη (υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση) από το αναπηρικό καροτσάκι του και τον σηκώνουν όρθιο. Μια πολύ δυνατή στιγμή που απαθανατίζει ο φωτογραφικός φακός και βρήκαμε στο προφίλ του Στ. Παλαρμά.

Μπορεί όλα αυτά να μη φαίνονται τόσο σημαντικά. Είναι όμως από τις στιγμές που συμπυκνώνουν ουσία και πολιτικούς συμβολισμούς -για τα ΑμεΑ, τις εις βάρος τους διακρίσεις, τον αγώνα που δίνουν και τα αποτελέσματα που βλέπουν στο δήμο Πατρέων- όσο καμία άλλη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: