“Πάρτε τις βάσεις σας και εμπρός…”: Στους δρόμους οι Χανιώτες για την έλευση της ελικοπτεροφόρου USS Iwo Jima

Μεγάλη αντι-ιμπεριαλιστική κινητοποίηση στα Χανιά, με αφορμή την έλευση του θηριώδους ελικοπτεροφόρου Iwo Jima

Στα Χανιά βρισκεται από χτες το θηριώδες ελικοπτεροφόρο USS Iwo Jima μεταφέροντας 2.500 ανθρώπους. Την ιδια στιγμή, στα Χανιά, στο κέντρο της πόλης στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία μετατράπηκε σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με παλμό και συνθήματα ενάντια στις στρατιωτικές βασεις στη Σούδα και τον πόλεμο.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σπύρος Αγριμάκης, Γραμματέας της Τ.Ε Χανίων του Κ.Κ.Ε.

Σε σχετικό κείμενο αναφερόταν ότι:

Ο λαός μας γνωρίζει τι σημαίνει ΝΑΤΟ, που από την στιγμή της ίδρυσής του έχει σχεδιάσει και εκτελέσει δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πραξικοπήματα και έχει ευθύνη για τον ξεριζωμό ολόκληρων λαών.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς μπλέκεται όλο και περισσότερο η χώρα μας, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Η Ελλάδα με την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο που θέλουν να παίξουν «ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή».

Αυτή η αμερικανοΝΑΤΟική σταθερότητα είναι που νομιμοποιεί και διαιωνίζει την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, ενθαρρύνει την επιθετικότητα των ισραηλινών κυβερνήσεων και την πολιτική των εποικισμών, αναγνωρίζει το δικαίωμα του πάνοπλου Ισραηλινού κράτους στην αυτοάμυνα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

Αυτή την πολιτική υπηρετεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που θεμελίωσε την στρατηγική συμμαχία το 2016 με το κράτος δολοφόνο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απο την πορεία του Νίκου Ζωγραφάκη:

 

Πηγή: Αγώνας της Κρήτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: