ΠΑΜΕ: Στάχτες και ΜΑΤ στην Απάνθρωπη Ωρολογιακή Βόμβα της Μόριας

Την στιγμή που η Κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις, τις διαδηλώσεις, ακόμα και «συναθροίσεις άνω των 9» και κουνάει το δάχτυλο μιλώντας για «ατομική ευθύνη» στην Μόρια είχε στοιβάξει 13.000 άτομα σε ένα χώρο που προοριζόταν οριακά για 2.000!

Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη τραγικής εξέλιξης στο κυνήγι και τον βασανισμό των κατατρεγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών που ΕΕ και Κυβερνήσεις έχουν εγκλωβίσει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

Στις στάχτες της Μόριας έσκασε η απάνθρωπη ωρολογιακή βόμβα που είχαν τοποθετήσει οι ελληνικές κυβερνήσεις. 13.000 άνθρωποι, γυναίκες και μικρά παιδιά, στοιβαγμένοι, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εν μέσω πανδημίας. Η Μόρια ήταν μια υγειονομική βόμβα που περίμενε να σκάσει. Ένα «προμελετημένο έγκλημα» των κυβερνήσεων που επιδεικτικά κώφευαν στα συνεχή αιτήματα των φορέων, των συνδικάτων, των υγειονομικών και των κατοίκων για απεγκλωβισμό των προσφύγων και αποσυμφόρηση των δομών.

Την στιγμή που η Κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις, τις διαδηλώσεις, ακόμα και «συναθροίσεις άνω των 9» και κουνάει το δάχτυλο μιλώντας για «ατομική ευθύνη» στην Μόρια είχε στοιβάξει 13.000 άτομα σε ένα χώρο που προοριζόταν οριακά για 2.000! Ενώ προκλητικά στην ανάγκη για άμεση βοήθεια και απεγκλωβισμό των χιλιάδων η πρώτη αντίδραση της Κυβέρνησης φαίνεται να είναι η αποστολή νέων δυνάμεων ΜΑΤ!

Τώρα είναι ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ

–Να εξασφαλιστεί η διαμονή σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο, σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία για όσο διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα, με εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγείας και υγιεινής ειδικά σε συνθήκες πανδημίας.

–Κλείσιμο όλων των hotspots των νησιών, με μεταφορά των αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική χώρα και στις χώρες προορισμού τους. Διευκόλυνση όλων των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών για μετάβαση στις χώρες προορισμού τους, με προτεραιότητα στους ασυνόδευτους ανηλίκους και τους δικαιούχους οικογενειακής επανένωσης.

–Να βρεθεί άμεσα στέγη, με την αξιοποίηση διαμερισμάτων, κλειστών ξενοδοχείων και κτιρίων που ανήκουν στο δημόσιο.

-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι αποφάσεις που καταπατούν τα δικαιώματα των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, έτσι όπως προβλέπονται στη Συνθήκη της Γενεύης.

–Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

–Να στελεχωθεί η Υπηρεσία Ασύλου με το αναγκαίο προσωπικό, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, να διασφαλιστούν γρήγορες και σύμφωνες με τη Συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

–Να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και απευθείας μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού τους.

–Να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής και εξατομικευμένης στήριξης και ένταξης στην κοινωνία των προσφύγων.

–Να απομονωθούν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες πράξεις και συμπεριφορές που εκμεταλλεύονται το πρόβλημα και επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό της πάλης του ελληνικού λαού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: