Ούτε λογοκρισία – ούτε ασυδοσία

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη λογοκρισία και την “αυτολογοκρισία” των δημοσιογράφων. Από την ίδια θέση, στέκεται ενάντια στην ασυδοσία, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και τη συμμετοχή της “πένας” στα πολιτικά παιχνίδια.

Άρθρο της Χριστίνας Παναγιωτακοπούλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπροσώπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Τα ΝΕΑ”, με αφορμή την επικαιρότητα και τη δικαστική διαμάχη του Τσίπρα με τους δημοσιογράφους Κουρτάκη και Παπαχρήστο.

Ο δημοσιογράφος που σέβεται τον λαό και το δικαίωμά του στην ολόπλευρη ενημέρωση οφείλει να αποτυπώνει την αλήθεια, να ερευνά, να στηρίζει το δίκιο του, να ασκεί κριτική στην εξουσία. Να μη φοβάται ούτε κυρώσεις, ούτε “αυτόφωρα”, ούτε “αγωγές”, ούτε την οικονομική εξόντωση. Από αυτή την άποψη, στηρίζουμε το δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί το επάγγελμά του απρόσκοπτα, να μη λογοκρίνεται από κανέναν, αλλά και να μην “αυτολογοκρίνεται” για να γίνει αρεστός σε κυβερνήσεις, εργοδοσία και όσους άλλους τον “ενοχλούν στα τηλέφωνα”, πριν ή μετά από το κάθε δημοσίευμα.

Από την ίδια θέση απορρίπτουμε και την ασυδοσία, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, τη συμμετοχή της “πένας” στα κάθε φορά πολιτικά παιχνίδια ανάμεσα στο ακόμματα του κεφαλαίου. Απορρίπτουμε τη σκανδαλολογία, που το μόνο που “παράγει” είναι η ηθική και ουσιαστική κάλυψη στο νόμιμο “σκάνδαλο”, την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την κλοπή του πλούτου που παράγουν με τον ιδρώτα τους.

Πραγματικά ελεύθερος είναι ο δημοσιογράφος που δε φοβάται να συγκρουστεί, που δεν υπολογίζει το τίμημα της υπεράσπισης των “από κάτω”. Αυτό ήταν και παραμένει πάντα το κριτήριο με βάση το οποίο κρίνεται κάθε συντάκτης. Αυτή την ελευθερία αξίζει να υπηρετούμε με κάθε μέσο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: