Οταν τα βρίσκουν ροζ, φαιοί και μπλέ… – Το διακομματικό “ξέπλυμα” της Χρυσής Αυγής, τώρα και στα Τρίκαλα

Ο δήμαρχος Πύλης επέλεξε συνειδητά και για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας να ξεπλύνει τους φασίστες, εντάσσοντας στο συνδυασμό του μια εκφραστή της πιο μαύρης ιδεολογίας, μια εκπρόσωπο της υπόδικης εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Έχει όμως και υψηλή ροζ στήριξη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

Είναι γνωστό ότι στην Τοπική Διοίκηση πολλοί υποψήφιοι μαζεύουν κάθε καρυδιάς καρύδι στα ψηφοδέλτιά τους για να εκλεγούν, θέλοντας να εμφανιστούν ως υπερκομματικοί και ενωτικοί. Είναι επίσης γνωστό ότι με το νέο αναλογικό σύστημα στις εκλογές της Τοπικής Διοίκησης, θα πέσουν ακόμα περισσότερες μάσκες από αστικές δυνάμεις και τοπικούς παράγοντες, καθώς θα πρέπει να αναζηθούν συναινέσεις και ευρύτερες συνεργασίες, για να εξασφαλίζουν την απαραίτητη πλειοψηφία.

Αυτό που δεν ήταν σε κάποιους γνωστό, είναι πως αυτός ο αστικός χυλός που φτιάχνεται σε διάφορους Δήμους δεν είναι το περιβόητο “δημοκρατικό τόξο”, αλλά μπορεί κάλλιστα να συμπεριλάβει αρκετούς χρυσαυγίτες, για να τους ξεπλύνει και να τους αναδείξει ως φορείς της τοπικής κοινωνίας, σοβαρούς και ευπαρουσίαστους. Το τελευταίο σχετικό παράδειγμα μας έρχεται από το Δήμο Πύλης Τρικάλων κι όσα γράφει ο Ριζοσπάστης για το νυν ΝεοΔημοκράτη δήμαρχο, την πρώην χρυσαυγίτισσα που αποκλείστηκε μετά τις αντιδράσεις και την κατακραυγή, αλλά και την -όχι και τόσο- υπόγεια στήριξη στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ.

Έδωσαν τα χέρια, φωτογραφήθηκαν για την καθιερωμένη χειραψία και ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν στις τοπικές εκλογές. Ο λόγος για τον δήμαρχο Πύλης Τρικάλων και εκ νέου υποψήφιο, Κώστα Μαράβα (στέλεχος της ΝΔ), και την Ελένη Κλαπανάρα, που ήταν υποψήφια βουλευτής Τρικάλων με τη φασιστική Χρυσή Αυγή το 2015.

Μπορεί λίγες μέρες μετά ο Κ. Μαράβας να έκανε τον έκπληκτο και να δήλωσε ότι δεν ήξερε το «ποιόν» της υποψήφιας που επέλεξε, προκαλώντας τον κοινό νου, αφού πρόκειται για την πρώτη σε ψήφους της Χρυσής Αυγής τον Γενάρη του 2015. Μπορεί κάτω από την κατακραυγή να αποφάσισε να αποσύρει την χρυσαυγίτισα από τον συνδυασμό του, όμως η προσπάθεια ξεπλύματος των φασιστοειδών δεν ξεγράφεται. Σημειώνεται ότι η επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητάς της, πριν την απόσυρση, έγινε στο δημαρχείο Πύλης, με τον …ανήξερο κατά τ’ άλλα δήμαρχο να αναφέρει ότι η Κλαπανάρα ξεχωρίζει για «…τις αρχές της ως άνθρωπος»!

Με ΣΥΡΙΖΑίικη υποστήριξη

Είναι δε αξιοσημείωτη η σιωπηρή υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμαρχο και υποψήφιο της ΝΔ, που χαριεντίζεται με την πρώην εκλεκτή της Χρυσής Αυγής! Οπως δήλωσε πρόσφατα ο Χρήστος Μπάτζιος, αναπληρωτής γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, «θα στηρίξω την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα», γιατί «είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος και δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα στο κόμμα μας» (!). Είναι άλλωστε γνωστό ότι στο ψηφοδέλτιο του Μαράβα στα Τρίκαλα από το 2014 υπάρχουν ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με έναν να είναι και στη θέση του αντιδημάρχου, όπως είπε πρόσφατα ο γραμματέας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ…

Μιλάμε δηλαδή για ένα κανονικό πλυντήριο των φασιστοειδών, και μάλιστα με διακομματική συναίνεση, ανάμεσα στα αστικά κόμματα, αφού ο δήμαρχος Πύλης έχει την αμέριστη συμπαράσταση τοπικών βουλευτών και κορυφαίων κομματικών στελεχών, όχι μόνο της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Αποκαλυπτικές είναι και οι δηλώσεις του Σάκη Παπαδόπουλου, βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε πως «για το δήμο Πύλης θα συμφωνήσω κι εγώ με την άποψη του Χρήστου Μπάτζιου ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον δήμαρχο, με όλη τη δημοτική αρχή και αρκετά στελέχη μας συμμετέχουν στο συνδυασμό του Κώστα Μαράβα».

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ σημειώνει για τον δήμαρχο Πύλης ότι «γνωρίζει τους πάντες στην περιοχή, ίσως καλύτερα και απ’ την τσέπη του». Ετσι «επέλεξε προφανώς συνειδητά και για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας να ξεπλύνει τους φασίστες, εντάσσοντας στο συνδυασμό του μια εκφραστή της πιο μαύρης ιδεολογίας, των πιο σκοταδιστικών απόψεων, μια εκπρόσωπο της υπόδικης εγκληματικής Χρυσής Αυγής…».

Και σε ό,τι αφορά την «αγαστή συνεργασία» όλων των αστικών κομμάτων στα Τρίκαλα, επισημαίνει ότι «οι “μεταγραφές” και οι “συνεργασίες” και σε τοπικό επίπεδο μεταξύ στελεχών που υπηρέτησαν την αμαρτωλή πολιτική των κομμάτων τους, που δεν διστάζουν να καλοδεχτούν και να ξεπλύνουν ακόμη και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, είναι απόδειξη του αντιλαϊκού τους κατήφορου».

Με βάση τα παραπάνω, η ΤΕ Τρικάλων καλεί το λαό να στηρίξει το «πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο που εκφράζει μόνο η πρόταση του ΚΚΕ, γιατί εκφράζει το συμφέρον της πλειοψηφίας του λαού και όχι τα συμφέροντα των λίγων. Να δώσουν δύναμη για ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και Ευρωβουλή, για ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” στο δήμο Πύλης, στους άλλους δήμους των Τρικάλων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε από καλύτερες θέσεις να βάζουμε περισσότερα εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές…».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: