Οπτικό ντοκουμέντο – Ο Παναγιώταρος προαναγγέλλει τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ

Νέα συντριπτικά στοιχεία εναντίον της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Παρόλα αυτά τα κεφάλια της παραμένουν ελεύθερα κι ατιμώρητα, ενώ η δίκη τους χρονίζει.

Η Εφημερίδα των Συντακτών έφερε στο φως σήμερα ένα βίντεο-ντοκουμέντο από το Μάη του 13′, κατά τραγική ειρωνεία στην επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών, και μόλις τέσσερις μήνες πριν εξαπολυθεί η δολοφονική επίθεση της νεοναζιστικής συμμορίας και των ταγμάτων εφόδου της ενάντια στα μέλη του ΠΑΜΕ από τη Ζώνη του Περάματος που έκαναν αφισοκόλληση. Μια επίθεση που ουσιαστικά προαναγγέλλεται σε ομιλία του Παναγιώταρου στη Σαλαμίνα -η οποία καταγράφεται στο επίμαχο βίντεο.

«Το Πέραμα περιμένει. Έχουμε έναν περιφερειάρχη πολύ δυνατό που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει η κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν αφήνουν αυτοί τη Ζώνη να δουλέψει».

Ο περιφερειάρχης που αναφέρεται δεν είναι άλλος από το Λαγό, μέλος του στενού ηγετικού πυρήνα της συμμορίας, στον οποίο τα μέλη πρέπει να δείχνουν “απόλυτη πίστη, καμία αμφισβήτηση”, όπως λέει ο Παναγιώταρος, γιατί αυτά τα στελέχη είναι που έκαναν δυνατή τη Χρυσή Αυγή και την έφεραν σε αυτό το σημείο. Φανερώνει δηλαδή έτσι την αρχή του ενός ανδρός και τον τρόπο λειτουργίας των νεοναζί.

Δεν παραλείπει να κάνει κακής ποιότητας χιούμορ και με τη λαϊκή γειτονιά της Κοκκινιάς, λέγοντας πως πρέπει να αλλάξει όνομα και να βρει κάτι ανάμεσα στο μπλε και το μαύρο που παραπέμπει στα παιδιά της Χρυσής Αυγής -δηλ στα σύγχρονα Τάγματα Ασφαλείας της.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Τον Αύγουστο, οι Χρυσαυγίτες περιοδεύουν στη Ζώνη του Περάματος και “φτιάχνουν κλίμα” ενάντια στους “λακέδες του ΠΑΜΕ”, ένα μήνα αργότερα προβαίνουν στη σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση, κι αργότερα προσποιούνται άγνοια κι αρνούνται να πάρουν την ευθύνη των πράξεών τους με αστείες δικαιολογίες: “πρώτον, δεν ήμασταν εμείς, και δεύτερον, οι άλλοι ξεκίνησαν πρώτοι”.

Για να φτάσουμε στο σήμερα: τα κεφάλια της συμμορίας παραμένουν ελεύθερα κι ατιμώρητα. Κι η δίκη τους ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, μολονότι τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας είναι συντριπτικά και δεν αφήνουν περιθώρια για ελαφρυντικά και διαφορετικές ερμηνείες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: