“Ομάδες αστυνομικών της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ δίνουν εικόνα συμμοριών του ποινικού δικαίου”

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. O πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει και, όχι μόνο ανέχεται, αλλά ενεργητικά συγκαλύπτει αυτά τα παράνομα κυκλώματα.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις των συνηγόρων των 9 συλληφθέντων σε μία από τις συγκεντρώσεις της Πέμπτης 9 Ιουλίου, ενάντια στο νόμο για τις διαδηλώσεις. Τα δικά μας σχόλια περισσεύουν.

Θανάσης Καμπαγιάννης: «Στην Ελλάδα, υπάρχει αυτή τη στιγμή συστημικό πρόβλημα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Η εικόνα της ΕΛΑΣ είναι σήμερα άθλια: ηγετικά στελέχη της ΕΛΑΣ περιγράφονται σε επίσημα έγγραφα ως νονοί που πουλάνε προστασία, την ίδια στιγμή που ομάδες αστυνομικών της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ δίνουν την εικόνα συμμοριών του κοινού ποινικού δικαίου. O πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει και, όχι μόνο ανέχεται, αλλά ενεργητικά συγκαλύπτει αυτά τα παράνομα κυκλώματα. Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι».

Γιώργος Κακκαρνιάς: «Εκείνο το βράδυ ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, από το βήμα της Βουλής, στις 21:30. Οι τελευταίες προσαγωγές, με βάση τα επίσημα έγγραφα της Αστυνομίας έγιναν 21:45 και 21:50. Οι εκθέσεις σύλληψης υπεγράφησαν περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα. Όλα τα κατηγορητήρια αναφέρουν εμπρησμό, κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού κλπ. Όμως δεν υπάρχει ούτε μια κατάθεση αστυνομικού, να λέει πως είδε κάποιον να κάνει κάτι από τα παραπάνω και τον συνέλαβε. Η εκτίμηση μου είναι πως ούτε ο εισαγγελέας ούτε ο ανακριτής διέγνωσαν σαφείς ενδείξεις και γι αυτό τους άφησαν ελεύθερους. Πώς να διακρίνουν; Έχουν συλληφθεί όλοι σε άσχετα σημεία και τους φόρτωσαν γεγονότα που είχαν γίνει μισή ώρα πριν».

Άνυ Παπαρούσου: «Θα έχουμε κι άλλους τραυματίες αν συνεχιστεί αυτή η άγρια βία. Αυτή η κλιμάκωση πιστεύουμε πως έρχεται από την κυβέρνηση. Αυτό που βλέπουμε είναι πως δεν υπάρχει καν η ανάγκη να κρατηθούν τα προσχήματα. Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις έχει ποινικοποιηθεί και επισύρει πλέον κακουργηματικές διώξεις. Με τα κατηγορητήρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, είναι προφανές πως οι κατηγορούμενοι θα αθωωθούν. Άρα τι νόημα έχει να σύρονται στα δικαστήρια; Έχει νόημα. Να απενεργοποιηθεί πολιτικά αυτή η νεολαία».

Θοδωρής Συμεωνίδης: «Όσο ήμασταν έξω από τη ΓΑΔΑ, μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να δούμε τους εντολείς μας γιατί έχουν προσαχθεί και οι προσαγωγές δεν είναι μετατραπεί σε συλλήψεις. Την ίδια ώρα, στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλούσε για συλλήψεις, λέγοντας μάλιστα πως συνελήφθησαν ενώ πετούσαν μολότοφ (…)Τα διαβιβαστικά της Αστυνομίας περιέχουν υπερβολές. Η κατοχή της σημαίας μετατρέπεται σε απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης. Βέβαια, τελικά, ο εισαγγελέας δεν υιοθετεί την υπερβολή των αστυνομικών, γιατί γνωρίζει νομικά».

Μαριάννα Τσίχλη: «Πριν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις αστυνομικών και υπογραφούν εκθέσεις σύλληψης, ανακοινώθηκαν εκ μέρους του Υπουργού συλλήψεις και μάλιστα με ενοχή. Αυτά όπως και άλλες πρακτικές είναι που βαραίνουν. Δια των κακουργημάτων επιβάλλεται πολιτική ομηρία. Και μάλιστα την ώρα που υπάρχει πλήθος οπτικοακουστικού υλικού έχει δει το φως της δημοσιότητας».

Με πληροφορίες από News247

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: