Νέο σοβιετικό χτύπημα στους Έλληνες εφοπλιστές – Παρατείνεται η εθελοντική συνεισφορά τους στον κρατικό κορβανά επ’ αόριστον

Από εκεί που οι εφοπλιστές πλήρωναν εθελοντικά με συμφωνίες συγκεκριμένης διάρκειας, τώρα ο Σύριζα σπάει το αριστερόμετρο καθιερώνοντας την εθελοντική φορολογία εις τους αιώνας των αιώνων.

Μπορεί η τοποθέτηση του Φώτη του Κουβέλη στο υπουργείο Ναυτιλίας να περάσε σχεδόν απαρατήρητη από τα ΜΜΕ, συγκριτικά πάντα με την “πολύκροτη” τοποθέτησή του ως υφυπουργού άμυνας στο πλευρό του τέως ΥΠΕΘΑ Καμμένου, εκείνος όμως απέδειξε πως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επιδόθηκε σε δουλειά μυρμηγκιού, που γρήγορα έφερε καρπούς. Έτσι λοιπόν, υπεγράφη νέο συνυποσχετικό εθελοντική συνεισφοράς μεταξύ Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και ελληνικού κράτους και μάλιστα αορίστου διάρκειας. Μια τεράστια επιτυχία της αριστεράς, αφού υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο σχετικό σύμφωνο είχε υπογραφεί επί Σαμαρά το 2014 (βασισμένο σε προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου τον Οκτώβρη του 2012, που όριζαν ως πρώτο έτος εθελοντικής συνεισφοράς το 2013) και είχε τριετή διάρκεια, η οποία επιμηκύνθηκε ως το 2018 χάρη στη γενναιοδωρία της ΓΣ της ΕΕΕ. Εκτιμάται μάλιστα πως 95% ως 96% του εγχώριου αφοπλισμού θα ανταποκριθεί σε αυτή τη βαθιά κίνηση ανθρωπιάς προς τους πτωχούς τεμπέληδες πολίτες που πληρώνουν υποχρεωτικά φόρους καθώς δεν ήταν αρκετά άριστοι ώστε να γίνουν πλοιοκτήτες και να έχουν 56 φοροαπαλλαγές.  Δεν ξέρουμε ποιο είναι το υπόλοιπο 5% που κρίνει δυσβάστακτο ακόμα και το 10% επί των εισαγόμενων μερισμάτων, ίσως πρόκειται για τους “μικρομεσαίους εφοπλιστές” που δε βρίσκουν επαρκή χρηματοδότηση.

Αν ανοίξατε ήδη σαμπάνιες για να γιορτάσετε τα 75 εκ. που θα εισρέουν στον προϋπολογισμό χάρη στην αυτοθυσία των ευπατρίδων μας, οφείλετε να το κάνετε για να γιορτάσετε την ιστορική συμφιλίωση του εφοπλισμού με τους σταλινικούς κομμουνιστές μαδουρικούς του Σύριζα. Μετρήστε πόσες φορές αναφέρει τη λέξη “κυβέρνηση” ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρος Βενιάμης και κερδίστε λίγη εφοπλιστική σκέψη από αυτή που απλόχερα μοίρασαν στους πυροπαθείς το περασμένο καλοκαίρι.

«Είναι μια προσπάθεια που κάναμε μαζί με την κυβέρνηση να μείνουμε οικειοθελώς στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για να βοηθηθεί η εθνική οικονομία. Είναι κάτι που είχαμε συμφωνήσει και στην τελευταία τετραετία, οι δύο προηγούμενες συμφωνίες που είχαμε υπογράψει με την κυβέρνηση έληξαν και τώρα υπογράψαμε τη νέα που έχει αόριστη διάρκεια» και στη συνέχεια πρόσθεσε πως:

«Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό για την συνεργασία που είχαμε μέσα σε ένα πολύ πολιτισμένο περιβάλλον», και ότι «το να υπογράψουν το 95%-96% των Ελλήνων εφοπλιστών δείχνει πόσο ο εφοπλισμός είναι πάντα παρόντες στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας.”

Αν ο ΣΕΒ μας είχε συνηθίσει σε εκδηλώσεις λατρείας στην πρώτη φορά αριστερά, πλέον πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Κι ενώ τα προσκείμενα στο Σύριζα μέσα διαφημίζουν την “αύξηση της εθελοντικής εισφοράς” σήμερα, έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι έλεγε η Αυγή και βουλευτές του Σύριζα (ανάμεσά τους και ο μετέπειτα υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής) όταν ο Σαμαράς καθιέρωνε την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών:

* Γιατί επελέγη η διαδικασία της οικειοθελούς «φορολόγησης» των εφοπλιστών αντί της υποχρεωτικής φορολόγησης, όπως συμβαίνει με όλους τους πολίτες.

* Με ποια διοικητική πράξη (Προεδρικό Διάταγμα, Υπουργική Απόφαση) συστάθηκε το Γραφείο Υποδοχής Εκπροσώπων Ναυτιλιακών Ποντοπόρων Εταιρειών, ποιες είναι οι αρμοδιότητές του και αν λειτουργεί αυτοτελώς.

* Πόσες εφοπλιστικές εταιρείες δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμβάλουν οικειοθελώς στα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου, πόσα πλοία αντιστοιχούν σε αυτές τις εταιρείες και ποιο είναι το ποσό που έχει δηλωθεί πως θα καταβληθεί από τη διαδικασία εθελοντικής συνεισφοράς που έχει επιλεγεί.

Ναι, αλλά για το Μαρινάκη – που δεν ξέρουμε αν είναι στο 95% – και τα γραφεία της ΝΔ δε λέτε τίποτε.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία που ήρθαν στο φως πέρσι σχετικά με την ως τώρα πορεία της εθελούσιας συνεισφοράς, σύμφωνα με τα οποία μόλις το 1/5 του αρχικού στόχου έχει εισπραχθεί, ενώ οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας ζητούν να καταβάλλεται η εισφορά σε δόσεις.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: