Οι ναζί που έγιναν αρνάκια… – Κλαίγονται για ελαφρυντικά οι καταγέλαστοι Χρυσαυγίτες

“Καλοί οικογενειάρχες, άψογοι χαρακτήρες, με κοινωνικό έργο, ζωόφιλοι…”. Αυτοί δεν είναι φασίστες, παιδιά-μάλαμα είναι, κατευθείαν για γαμπροί και εμείς τους στέλνουμε φυλακή…

Τελικά στη φυλακή δε θα μπουν φασίστες δολοφόνοι. Παιδιά-μάλαμα θα μπουν, ένα προς ένα. Άλλος με σπουδές, άλλος με κοινωνικό έργο, άλλος με κοινωνικά ενδιαφέροντα και φιλανθρωπίες στο ενεργητικό του. Αν ακούσει κανείς τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης των στελεχών της νεοναζιστικής συμμορίας και του τάγματος κρούσης της, θα δυσκολευτεί να πιστέψει πως μιλάμε για κατάδικους και όχι για γαμπρούς-κελεπούρια.

Αρκεί μια ματιά στα πρακτικά της δίκης που κρατάει το Gloden Dawn Watch, μόνο που χρειάζεται γερό στομάχι -ή που θα κάνει κανούριο κανείς από τα γέλια ή που αυτό θα σφίξει εσωτερικά από σιχασιά για τους υποκριτές.

Καλοί οικογενειάρχες, καλοί φίλοι, είχαν σύννομο βίο, φέρονταν καλά στους συγκρατούμενούς τους (!), δεν απασχόλησαν έκτοτε ποτέ ξανά τη δικαιοσύνη -ως υπόδικοι…-, έχουν ήθος, αποστρέφονται την παρανομία -sic-, είχαν κοσμιωτάτη διαγωγή, σεβάστηκαν τους περιοριστικούς όρους, είναι άνθρωποι του μεροκάματου, με λευκά ποινικά μητρώα, φροντίζουν τις υπέργηρες μητέρες τους, τίμιοι βιοπαλαιστές, δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε καβγάδες (αυτό για τον Πατέλη), τους ενδιαφέρει ο συνάνθρωπος (σ.σ.: πχ τι χρώμα έχει το δέρμα του), διένειμαν τρόφιμα, βίωσαν πολιτική πίεση.

Κι αυτές είναι απλώς μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις και τα “επιχειρήματα” που ακούστηκαν. Κανείς όμως δεν συναγωνίζεται τη γραφική δήλωση του συνηγόρου του Παππά, που είπε ότι τέτοιο μπούλινγκ σε δίκη εναντίον των κατηγορούμενων έχει να γίνει από την εποχή -και τη δίκη- του Χριστού!!!)

Άλλος κατέστη κατηγορούμενος γιατί ήταν ειλικρινής (Τσακανίκας), άλλος δημιούργησε δύο φορές οικογένεια κι είχε βελούδινο χωρισμό (Πανταζής), άλλη έχει δώσει εθελοντικά αίμα, είναι παντρεμένη με Κουβανό πολίτη -άρα όχι ρατσίστρια- (Πόπορη), άλλος συμμετείχε σε λειτουργίες της Εκκλησίας, άλλος  παραχώρησε το σπίτι του σε δύο αλλοδαπούς, άλλος είναι εθελοντής διασώστης – πυροσβέστης (Γρέγος), και άλλος ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των ανθρώπων, χωρίς να αποποιείται τις ευθύνες του (!) (Ζησιμόπουλος).

Αλλά τα πιο φαιδρά ακούστηκαν για τον δολοφόνο Ρουπακιά και τα μεγαλύτερα κεφάλια, όπως γράφει και ο σημερινός Ριζοσπάστης.

 Για παράδειγμα ο Κασιδιάρης, με τους αγκυλωτούς σταυρούς στο μπράτσο, τη «φιγούρα» με τα όπλα, τις δολοφονικές επιθέσεις και τους πύρινους ναζιστικούς λόγους, παρουσιάζεται τώρα ως …«παρεξηγημένο πρόσωπο» για να γλιτώσει την ανώτατη ποινή. Η Ζαρούλια, πάλι, λίγο ως πολύ δηλώνει ότι πληρώνει το …αμάρτημα του ανδρός της και ότι δεν θα κατηγορούνταν αν δεν είχε παντρευτεί τον Μιχαλολιάκο. Αλλος χρυσαυγίτης δηλώνει …φιλάνθρωπος, ενώ ο «εγέρθητου» Καιάδας εμφανίζεται τώρα από τους δικηγόρους του ως ένας φτωχός μεροκαματιάρης, με κλίση στη μουσική, που «η προφυλάκιση σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό και σε καμία περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις». Ο Γρέγος, πάλι, δηλώνει τώρα …εθελοντής πυροσβέστης! Αυτός όμως που τους ξεπέρασε όλους σε …φαντασία ήταν ο Μιχαλολιάκος, ο οποίος ζήτησε ελαφρυντικά επειδή «παρήγαγε έργο»! Με βάση τον όγκο των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν στη δίκη για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, θα ζητάει σε λίγο και βαρέα ένσημα για το έργο που παρήγαγε ως αρχηγός της.

Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα κάποια παραδείγματα.

Για τον Ρουπακιά πχ, ο συνήγορός του είπε ότι ήταν απολιτίκ, είχε περάσει και από το ΚΚΕ και δεν είχε ιδέα τι έλεγαν τα κόμματα! Επίσης ότι έχει μετανοήσει και έχει ασυλοποιηθεί (!) παραμένοντας κλεισμένος στο σπίτι

Για τον Κασιδιάρη, ο δικηγόρος του είπε ότι δεν μπορεί να στοχοποιείται λόγω της ενασχόλησής του με την σκοποβολή, γιατί με το ίδιο σκεπτικό θα ρωτάμε πχ τον άλλο γιατί ασχολείται με το σερφ ή το τζάμπι-τζάμπι (sic) -εννοώντας πιθανότατα το μπάνγκι τζάμπινγκ ως χόμπι.

Παράλληλα, ο ίδιος θεωρεί πως ο πελάτης του δεν πρέπει να στερηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, επειδή σε κάποιους δεν αρέσει ο λόγος του ή η νευρικότητά του… -sic. Παρεξηγημένο παιδί…

Για τον Λαγό, ο συνήγορός του προέβαλε το επιχείρημα ότι είναι φιλόζωος (!) καθώς και το πολιτικό, κοινοβουλευτικό του έργο, πχ με την επερώτηση για τα εισαγόμενα φουντούκια από την Τουρκία!

Για τον Μπαρμπαρούση, ο συνήγορος είπε ότι ήταν ο πλέον συμπαθής!
Ενώ για τον Μπούκουρα, ο δικός του συνήγορος υπεράσπισης είπε πως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι πολιτεύθηκε και με το ΛΑΟΣ -ένα πραγματικά συντριπτικό επιχείρημα…

Για τον Μίχο, ο συνήγορός του είπε ότι ο πελάτης του απέτισε φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα! Ενώ με δική του εντολή διάβασε ο συνήγορος και έναν στίχο από το βιβλίο του Θ. Καμπαγιάννη -συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής.

Για τον Παναγιώταρο, ο συνήγορος πρόβαλε προς υπεράσπισή του ότι είχε κανονίσει εκδήλωση για το μεταναστευτικό με τον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε πόσο ενδιαφέρονται οι χρυσαυγίτες για τους μετανάστες και τις συνθήκες διαβίωσής τους…

Τέλος, για τον φυρερίσκο Μιχαλολιάκο, ο συνήγορός του προέβαλε ως επιχείρημα ότι είχε επαγγελματικό βίο ως έμπορος ζωοτροφών, ότι παντρεύτηκε την ίδια γυναίκα (!) ενώ ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου για έναν ακροδεξιό που έχει εις βάρος του καταδίκες για βομβιστικές ενέργειες από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης…

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρή η υπόθεση, θα προσφερόταν για γέλιο και για τα κείμενα των επιθεωρήσεων. Οι χρυσαυγίτες λουφάζουν στη γωνιά τους, πανικόβλητοι, και με την ουρά στα σκέλια γίνονται καταγέλαστοι ζητώντας επιείκεια και αναγνώριση ελαφρυντικών για τον… πρότερο έντιμο βίο τους ως νεοναζί εγκληματίες. Είναι και αυτό μια απόδειξη του ήθους και του χαρακτήρα τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: