Οι φραγκάτοι ΚΚΕδες του εξωτερικού και ο Οδυσσέας

Η αμορφωσιά, ο αντικομμουνισμός και ο πανικός μπροστά στο υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ μεταξύ των Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού στις ευρωεκλογές δεν κρύβονται, αλλά τουλάχιστον βγάζουν γέλιο.

Τα υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ στους ψηφοφόρους του εξωτερικού, άνω του 14%, που το κατατάσσουν τρίτη δύναμη με διαφορά από τον τέταρτο, φαίνεται πως κάθισαν άσχημα σε κάποιους. Και φροντίζουν να το δείχνουν στα ΜΚΔ, μαζί με τη χαμηλή εγκυκλοπαιδική τους μόρφωση – τουλάχιστον, για να μην κάνουμε εικασίες για τον αριθμό ψηφίων του IQ τους – και την αλλεργία τους για τους κομμουνιστές.

Μα πώς είναι δυνατόν οι κάτοικοι των χωρών του εξωτερικού, που κατά κανόνα παίρνουν υψηλότερους μισθούς και έχουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο, να γίνονται κομμουνιστές; Μήπως είναι κομμουνιστές του σαλονιού,με δεξιές τσέπες, που ψηφίζουν εκ του ασφαλούς, για να τα έχουν καλά με τη συνείδησή τους;

Το ότι αυτοί οι μετανάστες ζουν από κοντά τα “καλούδια” της ΕΕ -σε αντίθεση με τα ισχυρά στερεότυπα που επικρατούν στον εγχώριο δημόσιο λόγο- προφανώς δεν τους πέρασε από το μυαλό -κι αν πέρασε, το βρήκε ακατοίκητο κι έφυγε. Ούτε πως θα ήταν λίγο αντιφατικό, οι επιστήμονες που φεύγουν έξω (brain drain) αναζητώντας καλύτερη προοπτική και μια αξιοπρεπή δουλειά, να ψηφίσουν αυτούς ακριβώς που τους έδιωξαν μακριά από τη χώρα, με την πολιτική τους. Δε σκέφτονται καν πως ακόμα και μεταξύ των νεομεταναστών η κοινωνική και επαγγελματική σύνθεση δεν είναι ομοιογενής, κι υπάρχουν και όσοι δουλεύουν εργάτες – συχνά μέσω γραφείων ενοικίασης εργασίας- και λαντζέρηδες, σαν τον παλιό καλό καιρό. Για να μην αναφέρουμε και την έννοια της προλεταριοποίησης των νέων επιστημόνων και προκαλέσουμε μεγαλύτερη εμπλοκή με τέτοια σύνθετα νοήματα.

Το φάσμα όσων έβγαλαν εξανθήματα με την είδηση καλύπτει μια μεγάλη πολιτική κλίμακα και τις πενήντα αποχρώσεις του ΠΑΣΟΚ: από “παλιούς, καλούς Κουκουεδολόγους”, μέχρι Συριζαίους ή και παλιούς κι ορθόδοξους Πασόκους, σαν τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που τερμάτισε αυτή τη σκέψη, επιδεικνύοντας παράλληλα την παχυλή του άγνοια, ως τις τελικές της συνέπειες.

Η μικρή λεπτομέρεια ότι η Ελβετία είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να έχει αποκολληθεί -προς το παρόν τουλάχιστον- από την ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι κάτι που διαφεύγει από τον τιτάνα της πολιτικής σκέψης του ΚΙΝ.ΑΛ και άλλοτε υποψήφιο πρόεδρο – ω ναι -του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτόν και τους ομοίους του, μπορούμε να ευχηθούμε περαστικά, γιατί τα χειρότερα για αυτούς έρχονται. Ας σκεφτούν μόνο πως πολλοί Κουκουέδες -ξέρεις μωρές από αυτούς τους φραγκάτους- ήρθαν στην Ελλάδα, και δεν ψήφισαν απλώς από το εξωτερικό- για να ψηφίσουν και στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, εκεί που είναι γραμμένοι. Αλλιώς τα ποσοστά θα ήταν ακόμα υψηλότερα. Κι αν τους έπιασε τέτοιος πανικός για ένα διψήφιο σε ένα μικρό εντέλει δείγμα ψηφοφόρων του εξωτερικού, μπορεί να φανταστούμε τι ακριβώς θα πάθαιναν αν το ΚΚΕ κατακτούσε συνολικά τέτοιο ποσοστό και εντός επικράτειας. Σοκ…!!111!!

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: