Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Εμείς, οι Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας και βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Σύνταγμα, νιώθουμε μεγάλη περηφάνια που μαζί με εργαζόμενους, μαζί με τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τους συναδέλφους και τους συμφοιτητές μας ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας: Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, να φύγουνε οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί.

Στιγμιότυπο από το σημερινό αντι-ιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Ο χαιρετισμός του φαντάρου Αιμίλιου Κακλαμάνου, από την 33η επιλαρχία μέσων αρμάτων.

Εμείς, οι Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας και βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Σύνταγμα, νιώθουμε μεγάλη περηφάνια που μαζί με εργαζόμενους, μαζί με τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τους συναδέλφους και τους συμφοιτητές μας ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας:

Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, να φύγουνε οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί.  

Αυτό το σύνθημα θέλουμε να ακουστεί δυνατά και μέσα στα στρατόπεδα. Και η φωνή μας μπορεί να γίνει πιο δυνατή όταν τον ίδιο αγώνα, με τα ίδια συνθήματα δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων έξω από τα στρατόπεδα, μέσα στους τόπους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές.

Οι αγώνες του λαού για το δίκιο μπορούν να δυναμώσουν τη φωνή κάθε στρατιώτη που δεν αποδέχεται σήμερα να υπηρετεί το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τα σχέδια του κεφαλαίου.

Φτάνει πια η κοροϊδία και τα ψέματα.

– Μας παρουσιάζουν ως μονόδρομο τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, γιατί “το ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.”

Δεν νιώθουμε καμιά ασφάλεια με τις προκλητικές δηλώσεις της “σύμμαχου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ” Τουρκίας που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην πράξη εντείνει την επιθετικότητά της με παραβιάσεις, Navtex και σοβαρά επεισόδια στα Ίμια. Δεν νιώθουμε καμιά ασφάλεια όταν την ίδια ώρα αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ “νίπτουν τας χείρας των” για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο.

– Μας κρύβουν το λόγο για τον οποίο μαίνονται οι αντιπαραθέσεις στην περιοχή μας.

Για να μη δούμε την πραγματικότητα. Για να μη δούμε ότι οι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας γίνονται για τον έλεγχο των δρόμων Ενέργειας, μεταφοράς εμπορευμάτων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και σέρνουν από πίσω ακόμα μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις μεταξύ των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας ακόμα και της Κίνας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους.

Γι’ αυτό στέλνουν στρατιώτες σαν εμάς να φυλάνε τα γεωτρύπανα, τους αγωγούς, τις επενδύσεις του κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Γι’ αυτό Έλληνες στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αποστολές εκτός συνόρων. Γι’ αυτό η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, γιατί θέλει να συμμετέχει και στη μοιρασιά της λείας. Γι’ αυτό τόσα χρόνια δίνουν τη Σούδα, τώρα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κι άλλες υποδομές για το ΝΑΤΟ. Μαζί σας βροντοφωνάζουμε:

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Οι φαντάροι  είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Υπερασπιζόμαστε το λαό μας, τα σύνορα της χώρας μας, στην πρώτη γραμμή. Δεν θα ματώσουμε όμως για τα κέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου, αλλά για μια πατρίδα της προκοπής χωρίς φτώχεια και πολέμους.

Με δύναμη και αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε. Γεια σας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: