“Οι εργαζόμενοι δεν είναι κρέας…” – Το Μαξίμου συνεχίζει με προκλητικό βίντεο την κοροϊδία για τις συλλογικές συμβάσεις

Μπορεί η κυβέρνηση να διακηρύσσει πως “οι εργαζόμενοι δεν είναι κρέας”. Προφανώς θεωρεί όμως πως τρώνε ακόμα σανό και τους το προσφέρει αμάσητο, για να το χάψουν, ενάντια σε όσα βιώνουν στην πραγματική ζωή, πέρα από τα βίντεο του Μαξίμου.

Για τη χοντροκομμένη κυβερνητική κοροϊδία σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις, που επεκτείνονται μόνο αν το θελήσει ο εργοδότης και αποκλείουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε εργολαβίες, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το κατατοπιστικό κείμενο που εξηγεί αναλυτικά τι (είναι άδικο και) γίνεται στην πράξη.

Αν πάλι θέλετε να δείτε αυτήν την κοροϊδία για τους χιλιάδες εργαζόμενους που βλέπουν -υποτίθεται- το μισθό τους να αυξάνεται, βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία και τον ουρανό πιο γαλανό, απολαύστε υπεύθυνα τη δίλεπτη κυβερνητική προπαγάνδα στο βίντεο που ακολουθεί.

Το πιο προκλητικό είναι πως έχουν συμπεριλάβει στο βίντεο μια ενοικιαζόμενη εργαζόμενη, που εξαιρείται εκ των πραγμάτων από την επέκταση και δεν μπορεί να την καρπωθεί.

Βασιλεύουν οι εργολαβίες, η μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, οι συνθήκες-γαλέρα, οι απλήρωτες πρακτικές, τα εργατικά δυστυχήματα, η αυθαιρεσία κι η ασυδοσία. Αλλά η κυβέρνηση διαφημίζει πως αργά και σταθερά τα εργασιακά δικαιώματα αποκαθίστανται, ενώ ενισχύεται η διαπραγματευτική τους θέση, για να δουν με ποιους όρους θα γίνουν κρέας και θα βράζουν στο ζουμί τους.

Μπορεί η κυβέρνηση να διακηρύσσει πως “οι εργαζόμενοι δεν είναι κρέας”, με μια σκηνή που θυμίζει τις προπονήσεις του Ρόκι στην κατάψυξη ενός κρεοπωλείου. Προφανώς θεωρεί όμως πως τρώνε ακόμα σανό και τους το προσφέρει αμάσητο, για να το χάψουν, ενάντια σε όσα βιώνουν στην πραγματική ζωή, πέρα από τα βίντεο του Μαξίμου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: