Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ στο Ίλιον αρνήθηκαν να τηρήσουν ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Φύσσα

Όχι μόνο δε σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους όταν έγινε η σχετική πρόταση -τόσο “κόπο” έκαναν να τις πάρουν άλλωστε- αλλά έκαναν και προκλητικά σχόλια του τύπου “τον κλάψαμε, φτάνει” ή “έχουμε να τιμήσουμε πολύ περισσότερους ήρωες και δεν το έχουμε κάνει”…

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να έμεινε εκτός Βουλής και να παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα και πολλά κεφάλια, ενώ τα στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας βρίσκουν βολικό καταφύγιο σε άλλες “σοβαρές εκδοχές” της ακροδεξιάς, του… “δημοκρατικού τόξου”.

Μια τέτοια περίπτωση, είχαμε στο Δήμο Ιλίου, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία (Δημοτική Ισοπολιτεία) αρνήθηκαν να τηρήσουν ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν έγινε η σχετική πρόταση. Μάλιστα, όχι μόνο δε σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους -τόσο “κόπο” έκαναν να τις πάρουν άλλωστε- αλλά έκαναν προκλητικά σχόλια του τύπου “τον κλάψαμε, φτάνει” ή “έχουμε να τιμήσουμε πολύ περισσότερους ήρωες και δεν το έχουμε κάνει”…

Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο που αλιεύσαμε από το Twitter.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου καταγγέλλει την προκλητική στάση των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων και σημειώνει τα εξής:

«Απαράδεκτη και προσβλητική ήταν η στάση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας “Δημοτική Ισοπολιτεία”, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 19-09-2019. Συγκεκριμένα, όταν έγινε πρόταση για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του (18-09-2013), οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, όχι μόνο δεν συμφώνησαν και παρέμειναν καθιστοί, αλλά προκαλούσαν λεκτικά, προσβάλλοντας τη μνήμη του δολοφονημένου από τους εγκληματίες-ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Με υπεκφυγές και αόριστες εκφράσεις, όπως “… έχουμε πολύ πιο σημαντικούς που πρέπει να τιμήσουμε…”, “… τον κλάψαμε το νεκρό, φτάνει…” κ.λπ., αρνήθηκαν να τιμήσουν τη μνήμη του θύματος του φασισμού και αντιφασίστα, Π. Φύσσα. Προβάλλοντας έτσι, την επικίνδυνη για το λαό αντίληψη, πως ό,τι δεν υποτάσσεται στη λογική της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου, ό,τι μπορεί να προβληματίσει και να αφυπνίσει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους, να σπείρει την αμφισβήτηση στο “μονόδρομό” τους, είναι αχρείαστο και ανεπίκαιρο!

Επίσης, τέτοιες συμπεριφορές, μαζί με την τεράστια καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και τις ευνοϊκές, για τους υπόδικους χρυσαυγίτες, ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλουν στη συνολικότερη προσπάθεια να “πέσει στα μαλακά” η ναζιστική-εγκληματική δράση της, τόσο ποινικά όσο και στη συνείδηση των εργαζομένων.

Είναι γνωστό, πως λαός χωρίς μνήμη δεν μπορεί να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον. Και από αυτή τη σκοπιά, καλούμε το λαό του Ιλίου, να καταδικάσει τη στάση της “Δημοτικής Ισοπολιτείας” του κ. Κακούρη και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Με τους αγώνες του, να απομονώσει το φασισμό και να εμποδίσει όσους επιχειρούν το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, κομμένης και ραμμένης στις ανάγκες του κεφαλαίου!».

Το δικό μας σχόλιο είναι πως πριν αρχίσουν κάποιοι τις φαιδρές δικαιολογίες -δεν είμαι φασίστας, αλλά…- μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια απλή διαπίστωση. Δεν υπάρχει φασίστας που να μην έχει αλλεργία στον Παύλο και όσα συμβόλιζε η στάση ζωής του. Και αυτό ακριβώς μπορεί να αναγνωρίσει κανείς στους “σοβαρούς ακροδεξιούς” του Ιλίου…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: