“Oι αφίσες του ΚΚΕ προσβάλλουν την αισθητική της πόλης” – Απόφαση πρόκληση της δημοτικής αρχής στην Καβάλα για την προβολή ιδεών

Ο κανονισμός σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και στο φασίστα δημοτικό σύμβουλο της πόλης, που δήλωσε πως θα στηρίξει σε αντικομμουνιστική βάση.

Συνεχίζεται το μπαράζ δημάρχων ανά την επικράτεια, που με διάφορες αφορμές, πιο πρόσφατα το φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά όχι μόνο, κάνουν το παν για να “απαλλαγούν” από τις “ενοχλητικές” αφίσες του ΚΚΕ. Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στην Καβάλα, όπου η νέα δημοτική αρχή, από το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της, φαίνεται πως είχε μια ιδιαίτερη … ευαισθησία για τις αφίσες του κόμματος. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σπουδή να συμπεριληφθεί ρητή αναφορά στις αφίσες του ΚΚΕ, στο πολυσέλιδο κείμενο που αφορά την προβολή ιδεών και την υπαίθρια διαφήμιση στην πόλη. Μέσα σε μια θάλασσα γενικοτήτων, το μόνο που εξειδικεύτηκε είναι πως οι “αφίσες του ΚΚΕ προσβάλλουν την αισθητική της πόλης”.

Όλα αυτά, την ώρα που διαφημίζονται ανεξέλεγκτα κάθε λογής θεάματα και κέντρα στους δρόμους της πόλης. Μάλιστα, ο κανονισμός αυτός έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το φασίστα δημοτικό σύμβουλο, που τον υπερψήφισε ως “φρένο στην κυριαρχία του ΚΚΕ”. Με μια δηκτική ανακοίνωση, το γεγονός καταδίκασε η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τελικά, το μόνο που ξεκαθάρισε από τη χθεσινή συζήτηση με θέμα την πολυσέλιδη (51σ.) νομική διατριβή για τη προβολή ιδεών και την υπαίθρια διαφήμιση, ήταν οι αφίσες του ΚΚΕ. Μέσα στην ασάφεια του κειμένου για όλα τα ζητήματα της διαφήμισης, ούτε αράδα δε βρήκαμε στον κανονισμό που να εξειδικεύει τους δεκάδες νόμους διατάγματα, αποφάσεις και βασιλικά διατάγματα ακόμη, για την επικράτεια του Δήμου μας. Το μόνο που με σαφήνεια διατυπώθηκε ήταν ότι οι αφίσες του ΚΚΕ προσβάλλουν την αισθητική της πόλης».

Το περιεχόμενο του Κανονισμού, σύμφωνα με την Τομεακή Επιτροπή, «δε μας αιφνιδιάζει» καθώς είναι «πλήρως εναρμονισμένο με τη προσπάθεια που γίνεται από τα ευρωενωσιακά επιτελεία και τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, για τη κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού – κομουνισμού, το περιορισμό της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ. Η -αστική- αισθητική σας που ανέχεται ξεχειλισμένους κάδους σκουπιδιών, ρημαγμένους δρόμους, φτώχεια, ανεργία και αφίσες του “Κοσμόπολις”, του airshow, μάγων και τραγουδιστών “υψηλού” επιπέδου κλπ, δεν αντέχει την οπτική προπαγάνδα του ΚΚΕ γιατί “χαλάει η σούπα”».

«Συγχαρητήρια, αναπτερώσατε το ηθικό του φασίστα στο Δημοτικό Συμβούλιο που δήλωσε περιχαρής ότι ψηφίζει το κανονισμό γιατί θα βάλει φρένο στη κυριαρχία του ΚΚΕ με τις αφίσες» συνεχίζει και καταλήγει πως «το ΚΚΕ καταγγέλλει τη προσπάθεια φίμωσης του και υπενθυμίζει ότι 100 χρόνια τώρα πολλοί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να φρενάρουν την επικοινωνία του με το λαό και απέτυχαν. Το ίδιο θα γίνει σίγουρα και τώρα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: