Όχι στην έκδοση του Τουργκούτ Καγιά από το ΠΑΜΕ

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά εκφράζει το ΠΑΜΕ, ώστε να μην εκδοθεί στην Τουρκία.

Τη συμπαράστασή του εκφράζει το ΠΑΜΕ στον απεργό πείνας Τούρκο ακτιβιστή Τουργκούτ Καγιά ενάντια στην έκδοσή του στην Τουρκία, όπου έχει φυλακιστεί και βασανιστεί για τη δράση του στο παρελθόν, χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση ότι στο μέλλον ή αντιμετώπισή του δε θα είναι ίδια και χειρότερη, ακόμα και με κίνδυνο τη ζωή του.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την στήριξη του στον ιστορικό και δημοσιογράφο Τουργκούτ Καγιά που συνεχίζει την Απεργία πείνας ενάντια στην έκδοση του στην Τουρκία.

Απαιτούμε να ασκήσει άμεσα ο υπουργός Δικαιοσύνης, την προβλεπόμενη από το νόμο δικαιοδοσία του, για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία, όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή του

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καγιά ήδη διανύει την 40η μέρα απεργίας πείνας, με ορατό πλέον τον κίνδυνο ανεπανόρθωτων βλαβών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες η Επιτροπή Αλληλεγγύης στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ τονίστηκε ότι πλέον παρουσιάζει έντονα σημάδια κόπωσης, μείωση του σωματικού του βάρους και ταχυκαρδία, ενώ, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση της 4 Ιούλη, ο 45χρονος μεταφέρθηκε πριν έξι μέρες στο Νοσοκομείο «Αττικόν» όπου «εξετάστηκε φέροντας χειροπέδες για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς κανείς γιατρός να διαμαρτυρηθεί, δεν εκτιμήθηκε για ορθοστατική υπόταση, υπεβλήθη σε καρδιολογικό έλεγχο και υπερηχοκαρδιογράφημα. Στην έκθεση σημειώνεται μικρή ποσότητα περικαρδιακού υγρού και κλάσμα εξώθησης 55%, μάλλον χαμηλό για ένα νέο, υγιή ενήλικα χωρίς σχετικό ιστορικό (…) Σε αιματολογικές εξετάσεις που, όπως στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων που έχουμε δει την τελευταία 20ετία, είναι φυσιολογικές στη φάση αυτή, δεδομένου ότι ο απεργός πείνας παίρνει αλάτι και λίγη ζάχαρη καθημερινά και πίνει όσο περισσότερο νερό μπορεί. Ο Τ. Καγιά (…) βρίσκεται σε φάση όπου, με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία, καταναλώνοντας μόνο λίγη ζάχαρη -που προφανώς δεν αρκεί για θερμιδική κάλυψη- αλάτι και νερό, ο οργανισμός του μεταβολίζει λίπος, κυρίως σπλαγχνικό και μυϊκό ιστό. Ο κίνδυνος αιφνιδίου καρδιαγγειακού συμβάντος είναι αυξημένος. Άλλωστε, εφόσον δεν σταματήσει την αποχή από το φαγητό, θα εγκατασταθούν μόνιμες βλάβες ή και θα πεθάνει».

Καταγγέλθηκαν επίσης προσαγωγές στη ΓΑΔΑ και το ΑΤ Κουκακίου ομοεθνών του Καγιά που συμπαραστέκονται στον αγώνα του, ενώ ομάδα αλληλέγγυων συμπατριωτών του είχε δεχτεί επίθεση στην πλατεία Συντάγματος από φασιστοειδή ομάδα 50 ατόμων υπό τα βλέμματα αστυνομικών που προχώρησαν σε…συστάσεις.

Συγκέντρωση αναμένεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 11 π.μ έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης με πορεία στην Υπηρεσία Ασύλου. Την ίδια μέρα έχει οριστεί συνέντευξη του Καγιά για το αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: