Ο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός – Το εκπληκτικό SPOT της Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών για την Πρωτομαγιά

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Αποτίνουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένοι στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων.

Ένα πολύ ωραίο βίντεο της Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών που συνδέει με ένα κόκκινο νήμα το παρελθόν με το παρόν και τους αγώνες του σήμερα.

Στο μήνημά της, η Ομοσπονδία σημειώνει.

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν ξεχνάμε ότι η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένοι στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων.

Η πανδημία για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε το σύνθημα ότι: ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ.

Επιβεβαίωσε ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός.

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα “έκτακτα” αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή της πανδημίας να παραμείνουν. Ήδη κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, απογείωσης της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων.

Μαζί με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της μισής δουλειάς -του μισού μισθού ενώ η ανεργία θα εκτιναχτεί πάλι.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά!

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Οι εργαζόμενοι ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: