Ο Σούπερμαν της αστικής τάξης ξαναχτυπά: “Εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχουν…”

Ο Χατζηδάκης κάνει το άσπρο-μαύρο και δίνει τη δική του ταξική απάντηση στο γνωστό σύνθημα: “Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά…”

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά
Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

Πώς αντιδρά ένας Σούπερμαν της αστικής τάξης (ή αλλιώς ΣΕΒ-μαν) στο γνωστό σύνθημα, που σφράγισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις της περασμένης δεκαετίας; Κάνει το άσπρο μαύρο και μας ενημερώνει πως χωρίς τις επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υπάρξουν…

Αυτό ακριβώς είπε χτες στον αέρα του ΣΚΑΪ, επιχειρώντας μια -όχι πολύ τεχνική- ντρίπλα στο ερώτημα για την αύξηση του βασικού μισθού, με βάση την πολυδιαφημισμένη οικονομική ανάπτυξη, που τρέχει με ρυθμό 8%.

Δεν μπορεί να συμπιέζεις τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα από μια φάση δεκαετούς κρίσης και μείωσης των μισθών τους, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να μη λαμβάνεις υπόψη σου και τις επιχειρήσεις, γιατί εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχουν.

Με άλλα λόγια, το δόγμα του υπουργού των καπιταλιστών αντιστρέφει την πραγματικότητα, μαζί με το σύνθημα, και μας λέει: εργάτη δεν μπορείς να υπάρξεις χωρίς αφεντικά-επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας μας ενημέρωσε πως ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης δεν είχε καμία σχέση με την αθέμιτη πρακτική της Efood. Αντιθέτως ο δικός τους νόμος προστατεύει τους “ελεύθερους συνεργάτες” και τώρα, με αυτή την καταστροφολογία-ψιθυρολογία, υπάρχει ο κίνδυνος να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι και να μην ψάξουν τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους…!

Όσο για την αθέμιτη πρακτική της εταιρείας, η άχαστη δικαιολογία είναι πως αυτά γίνονταν και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρόμοιες πρακτικές επικρατούν σε όλη την Ευρώπη. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομολογία εκ μέρους του Χατζηδάκη, που δείχνει τι αξία έχουν όσα λέει για τον νόμο που προστατεύει τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες…

Τίποτα δεν ξεπερνά όμως το μαργαριτάρι για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, που εκφράζει πλήρως την αστική αντίληψη για τους δημιουργούς του πλούτου, που είναι “εργοδότες”, λες και κάνουν κάποια χάρη-αγαθοεργία στους προλετάριους που πουλάνε την εργατική τους δύναμη.

Ας τον ενημερώσουμε λοιπόν με τη σειρά μας ότι έχει αποδειχθεί και ιστορικά: εργάτες χωρίς αφεντικά μπορούν να υπάρξουν, να κινήσουν την παραγωγή και να ευημερούν χωρίς παράσιτα. Αφεντικά και επιχειρήσεις που να βγάζουν κέρδος χωρίς τη δουλειά του εργαζόμενου, δεν έχουν υπάρξει ούτε θα υπάρξουν ποτέ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: