Ο σ. Μάνος βοήθησε όπου και όποτε τον χρειάστηκε το Κόμμα – Η ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ αποχαιρετά τον Μάνο Δούκα

Πάντα ήθελε να είναι αποδεικτικός σε αυτά που έλεγε, γι’ αυτό και ήταν αγαπητός δάσκαλος στα παιδιά που τον γνώρισαν. Σύντροφε Μάνο, θα σε θυμόμαστε πάντα για τον δυναμισμό, την αισιοδοξία και τη διάθεση για προσφορά στον δίκαιο αγώνα του Κόμματος.

Η ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που τονίζει με ευαισθησία τις αρετές και τα πλεονεκτήματ του συντρόφου που χάσαμε.

H TO των Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θλίψη αποχαιρετά τον συνοδοιπόρο και συναγωνιστή στη δράση του Κόμματος και στους αγώνες του ταξικού κινήματος σύντροφο Μάνο Δούκα, που έφυγε χθες από κοντά μας μετά από την παλικαρίσια μάχη που έδωσε με τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα της υγείας του.

Ο σ. Μάνος γεννήθηκε στη Μήθυμνα της Λέσβου το 1958. Γαλουχημένος με την αγωνιστική δράση του κομμουνιστή πατέρα του και δημάρχου της Μήθυμνας Κώστα Δούκα, από νωρίς ανέπτυξε πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Από μαθητής ακόμα πρωτοστατεί τους μαθητικούς αγώνες στο νησί της Λέσβου και αργότερα, με την εισαγωγή του στη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, οργανώνεται στην ΚΝΕ.

Με αισιοδοξία, αυθορμητισμό και τις ανησυχίες του, βοήθησε όπου και όποτε τον χρειάστηκε το Κόμμα. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση στη Λέσβο, ταγμένος στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Με μαχητικότητα και επιμονή βρισκόταν μπροστά στις συζητήσεις με τον κόσμο, τους εργαζόμενους του κλάδου, ακούραστος δάσκαλος και συνοδοιπόρος των μαθητικών αγώνων. Πάντα ήθελε να είναι αποδεικτικός σε αυτά που έλεγε, γι’ αυτό και ήταν αγαπητός δάσκαλος στα παιδιά που τον γνώρισαν. Έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της διδασκαλίας και με την ευθύνη του ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση συνέβαλε στην αποκάλυψη των αστικών στοχεύσεων στο περιεχόμενο της διδασκαλίας, μέσα από εκπομπές στον “902” και αρθρογραφία στα “Θέματα Παιδείας”, στο “Νέο Εμπρός” κ.α.

Σύντροφε Μάνο, θα σε θυμόμαστε πάντα για τον δυναμισμό, την αισιοδοξία και τη διάθεση για προσφορά στον δίκαιο αγώνα του Κόμματος. Η ΤΟ Εκπαιδευτικών εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύντροφό του και συναγωνίστρια Νινέτα και σε όλους τους οικείους του

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: