Ο αγκυλωτός στο χέρι του Κασιδιάρη παρών στη σύναξη στον Κούκο Πιερίας

Κάθε χρόνο, μερικοί δεκάδες, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και πολιτευτών της ΝΔ, «τιμούν» την επέτειο της μάχης του Κούκου, διαστρεβλώνοντας και παραχαράσσοντας την ιστορική αλήθεια. Φέτος πλάι στους πολιτευτές της ΝΔ και διαφόρων ακροδεξιών ομάδων βρέθηκε και εκπρόσωπος του φυλακισμένου ναζί Κασιδιάρη, σε μια νέα προσπάθεια να νεκραναστήσουν τον φασισμό.

Η σύναξη στον Κούκο αυτές τις μέρες είναι μια αντικομμουνιστική εκδήλωση εκείνων των στοιχείων που προσπαθούν μέσω πλαστογραφίας να προσδώσουν εθνικά-πατριωτικά χαρακτηριστικά στους συνεργάτες των ναζί κατακτητών της χώρας.

Είναι οι άνθρωποι που τιμούν τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (Κισαμπατζάκ) που φορούσε  την Γερμανική στολή των ναζί και ήταν στο πλευρό των κατακτητών, πολεμώντας κάτω από τις διαταγές τους. Ήταν δηλαδή προδότης της Ελλάδας, όπως εύστοχα τους έχει ονομάσει ο λαός, που με την βία των όπλων τρομοκρατούσε και επιβαλλόταν σε όποιον ήθελε να ξεσηκωθεί και να σηκώσει ανάστημα στους κατακτητές της πατρίδας.

Ο Κισάμπατζακ είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του στους ναζί από την αρχή της κατοχής, αφού υπηρετούσε τσιφλικάδες, μαυραγορίτες και κάθε παράσιτο της οικονομίας που εκθείαζε τον ναζισμό. Ο Κισάμπατζακ ήταν επικεφαλής της δωσιλογικής οργάνωσης ΕΕΣ (του Εθνικού Ελληνικού Στρατού) στην Πιερία. που εξοπλιζόταν από τους ίδιους τους κατακτητές και λογοδοτούσε μόνο σε αυτούς για την εγκληματική και τρομοκρατική της  δράση.

Με τα όπλα και τον ρουχισμό των Γερμανών ναζί ο Κισάμπατζακ διοικούσε ένοπλο τμήμα που εκπαίδευσε ο Γερμανός υπολοχαγός Φρανς Κραουτσμπέργκερ και κάτω από τις διαταγές τους δυνάστευαν και καταπίεζαν  τον Ελληνικό λαό.  Μαζί με τους Γερμανούς πολεμούσαν τους Έλληνες πατριώτες, που ήταν οργανωμένοι στο ΕΑΜ και στο ένοπλο σκέλος του, τον ΕΛΑΣ, με βασικό «αιμοδότη» του αγώνα  και καθοδηγητή το ΚΚΕ.

Το χωριό Κούκος  μετατράπηκε το 1944 σε ένα από τα κέντρα των δωσιλόγων, των συνεργατών των ναζί, υπό την ηγεσία του Πόντιου Πρόσφυγα Κισάμπατζακ που εγκαταστάθηκε εκεί.

Με τον χρόνο των ναζί να μετράει αντίστροφα  αφού οι ήττες τους στο λεγόμενο «Ανατολικό Μέτωπο» προμήνυαν την συντριβή τους και έμπαιναν οι βάσεις για την απελευθέρωση της Ευρώπης από αυτήν την πανούκλα, οι δωσίλογοι δεν ήταν διατεθειμένοι να αφοπλιστούν και να παραδώσουν τα όπλα τους στον ΕΛΑΣ όπως είχε συμφωνηθεί στην σύσκεψη της «Καζέρτας». Οι γερμανόφιλοι δεν σκόπευαν να παραδοθούν και να δικαστούν για την προδοτική τους στάση.

Ένα από τα χωριά όπου ταμπουρώθηκαν, δίνοντας  μάχη μαζί με Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες, ήταν ο Κούκος. Η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ΕΕΣ του Κισάμπατζακ μαζί με άλλους δωσίλογους ταγματασφαλίτες, Γερμανούς και Ιταλούς δέχτηκαν τα πυρά του 50ου συντάγματος του ΕΛΑΣ. Αυτή η μάχη κατά του δωσιλογισμού είναι η λεγόμενη «μάχη του Κούκου» όπου κάθε χρόνο, μερικοί δεκάδες, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και πολιτευτών της ΝΔ, «τιμούν» την επέτειο, διαστρεβλώνοντας και παραχαράσσοντας την ιστορική αλήθεια

Φέτος πλάι στους πολιτευτές της ΝΔ και διαφόρων ακροδεξιών ομάδων βρέθηκε και εκπρόσωπος του φυλακισμένου ναζί Κασιδιάρη, σε μια νέα προσπάθεια να νεκραναστήσουν τον φασισμό, σαν «γιο» και «φρουρό» του συστήματος που σαπίζει και οδηγείται από κρίση σε κρίση με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους λαούς.

Ο λαός πρέπει να αντλήσει διδάγματα και ουσιαστικά συμπεράσματα από την πραγματική ιστορία που κρύβουν κυρίως από νέους ανθρώπους. Η παραίτηση, η αποστασιοποίηση, η απάθεια, η αδράνεια και η αδιαφορία δεν είναι λύση. Λύση δεν είναι ούτε η ανάθεση και μάλιστα σε πολιτικά υποκείμενα που υμνούν ανθρώπους που συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους κατακτητές εις βάρος του λαού.

Ο λαός πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια του με οργάνωση, ταξική ενότητα, κοινωνική συμμαχία, να περάσει στην αντεπίθεση, στην δράση, σε έναν αγώνα που αυτή την φορά θα τον φτάσει στο τέλος, κατακτώντας ο ίδιος την εξουσία ανατρέποντας το σύστημα της εκμετάλλευσης, του σάπιου και απάνθρωπου καπιταλισμού.

Σαββίδης Παναγιώτης

Παραπομπές στα ρεπορτάζ του φιλοφασιστικού blog “Λευτεριά” (1), (2), (3)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: