Νίκος Καραθανασόπουλος: “Άκαιρη η πρωτοβουλία του Ν. Κακλαμάνη για ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα”

Ο Καραθανασόπουλος τόνισε πως η πρωτοβουλία του Κακλαμάνη “μόνο σκεπτικισμό μπορεί να δημιουργήσει”, ενώ επισήμανε ότι το ίδιο το περιστατικό αξιοποιείται από ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις και των δύο πλευρών για κλιμάκωση του εθνικισμού και υπονόμευση της σχέσης των δύο χωρών

Θέση για το ζήτημα της τήρησης ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα με πρωτοβουλία του προεδρεύοντος εκείνη τη στιγμή Νικήτα Κακλαμάνη, πήρε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ News 24/7. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια αιφνιδιαστικά και σε μια σχεδόν άδεια βουλή, ενώ ανάλογο αίτημα της βουλευτή της ΧΑ Ελένης Ζαρούλια είχε απορρίφθεί από το σώμα κάποιες μέρες πριν.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως πρόκειται για “άκαιρη” πρωτοβουλία, καθώς “δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση του φόνου” και “τα πράγματα είναι πολύ θολά, πολύ σκοτεινά” και “δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις του τι ακριβώς συνέβη”. Πρόσθεσε πως η πρωτοβουλία “μόνο σκεπτικισμό μπορεί να δημιουργήσει”, ενώ επισήμανε ότι το ίδιο το περιστατικό αξιοποιείται από ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις και των δύο πλευρών για κλιμάκωση του εθνικισμού και υπονόμευση της σχέσης των δύο χωρών -όπως σημείωνε εξάλλου και ένα σχόλιο του Ριζοσπάστη την ίδια μέρα με τίτλο “επικίνδυνος, εθνικιστικός παροξυσμός“.

Το σχόλιο αυτό απαντά ουσιαστικά και στο ζήτημα της παρουσίας δύο βουλευτών του κόμματος και τον προφανή αιφνιδιασμό τους από την πρωτοβουλία του Κακλαμάνη. Το σίγουο είναι πως οι καιροί απαιτούν πολύ καλύτερα αντανακλαστικά απέναντι σε παρόμοιες κινήσεις, όπως η επιχείρηση ηθικής χειραγώγησης του σώματος από τον Κακλαμάνη, με συναισθηματικές επικλήσεις στη μητέρα και την οικογένεια του Κατσίφα. Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης έχει πλούσια πείρα σε τέτοιους είδους και πολύ χειρότερες παγίδες, καθιστώντας την εγρήγορση και την επαγρύπνηση πιο αναγκαία από ποτέ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: