Νίκος Αμπατιέλος: Οι φοιτητές έχουν πολλά ράμματα ανομίας για τη γούνα της ΔΑΠ

Η συζήτηση στα αμφιθέατρα αφορά την αποτελεσματικότητα των αγώνων, τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την κατάσταση στα ιδρύματα. Δεν έχει καμία σχέση με την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στα πάνελ.

Παρέμβαση του Νίκου Αμπατιέλου στη σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Τα Νέα”, που θέτει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων σε ό,τι αφορά τα όσα εκτυλίσσονται αυτές τις μέρες στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας:

Εδώ και ένα μήνα στα πανεπιστήμια χιλιάδες φοιτητές συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους, αποφασίζουν κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή. Συντονίζουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που τη συνοδεύει και η καταστολή. Αυτές οι διαδικασίες είναι ελπιδοφόρες στην ανάγκη για αγωνιστική αναζωογόνηση του φοιτητικού κινήματος.

Σε αυτήν την περίοδο ήρθε η παραβίαση του ασύλου από τα ΜΑΤ τη Δευτέρα. Δείχνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να επιβάλει “σιγή νεκροταφείου” για την απρόσκοπτη εφαρμογή της πολιτικής που ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων.

Η συζήτηση που διεξάγεται στα αμφιθέατρα αφορά την αποτελεσματικότητα των αγώνων, το τι σημαίνουν για τις σπουδές τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την κατάσταση στα ιδρύματα. Δε μοιάζει με την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, όπως εμφανίζεται στα πάνελ.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απουσιάζει εντελώς από τα αμφιθέατρα λόγω αδυναμίας (;) να υπερασπιστεί την κυβέρνηση. Βλέπει το “χάος” στις φοιτητικές κινητοποιήσεις και όχι στην εργασιακή ζούγκλα που περιμένει τους φοιτητές. Ανακηρύσσει “παράνομες” ακόμη και τις γενικές συνελεύσεις! Χρόνια οι φοιτητές την έχουν στο σβέρκο τους, έχοντας πολλά ράμματα… ανομίας για τη γούνα της.

Απούσα και απαξιωμένη (με ποσοστά γύρω στο 1%) είναι και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν τη συζήτηση. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσει σαν τηλεοπτικό ντεκόρ τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, επιδιώκοντας να τις βάλει στο χέρι, είναι ταυτόχρονα προκλητική και… κωμική. Υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ έχει το λεγόμενο “πόρισμα Παρασκευόπουλου” που δικαιολογούσε με ανυπόστατες “ακροβασίες” τα περί “ασύλου ανομίας” της ΝΔ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που δήλωναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να καταργήσει το άσυλο!

Η ΚΝΕ πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις μαζί με χιλιάδες φοιτητές που αγωνιούν για το μέλλον τους, που βλέπουν τα “τείχη” της ανασφάλειας και της καταστολής να ορθώνονται πιο απειλητικά, διεκδικώντας ένα Πανεπιστήμιο που να υπηρετεί τις σύγχρονες κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: