“Ναι αλλά τα Ρόλεξ…” – Ο Δ. Κουτσούμπας ο πιο φτωχός πολιτικός αρχηγός της Βουλής

Την επόμενη φορά που κάποιος πονηρός θα σας πει για τα χρυσά ρόλεξ του Κουτσούμπα και τον αμύθητο πλούτο που κρύβει στα υπόγεια το “παλάτι του Περισσού”, δείξτε του τα στοιχεία με τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών αρχηγών και κολλήστε τον στον τοίχο.

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για την τριετία 2016-2018 (χρήσεις 2015, 2016 και 2017), που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής.

Προφανώς το πόθεν έσχες δεν είναι ασφαλές κριτήριο για να κρίνουμε πολιτικά κάποιον. Αν ήταν έτσι, ο Ένγκελς θα ήταν ο βολεμένος γιος ενός καπιταλιστή -και οι σημερινοί φιλελέδες θα έλεγαν πως κάνει τον επαναστάτη με τα λεφτά του μπαμπά. Στον αντίποδα, κάλλιστα ένας λαϊκής καταγωγής πολιτικός αρχηγός μπορεί να είναι επικεφαλής της πιο αντιλαϊκής πολιτικής και του πιο αντιδραστικού κόμματος. Κάποια στοιχεία ωστόσο έχουν το δικό τους ενδιαφέρον -αρκεί να ξέρουμε πώς να τα διαβάσουμε και να μην τους δώσουμε μεγαλύτερη αξία απ’ όση έχουν.

Όπως προκύπτει λοιπόν από τις δηλώσεις της τελευταίας τριετίας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ο φτωχότερος πολιτικός αρχηγός της Βουλής -διαδεχόμενος σε αυτόν τον “τίτλο” την Αλέκα Παπαρήγα, την προηγούμενη γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δηλώνει σταθερά την τελευταία τριετία συνολικό εισόδημα 72 χιλιάδων ευρώ, το οποίο προέρχεται από τη βουλευτική αποζημίωση, που καταλήγει εξ ολοκλήρου στο ΚΚΕ. Οι καταθέσεις του ανέρχονται στα 9 χιλιάδες ευρώ και της συζύγου του στο διπλάσιο περίπου ποσό. Οι καταθέσεις του γγ του ΚΚΕ ανέρχονται σε 2.206 από δωρεά και 6.280 ευρώ. Έχουν ένα σπίτι στη Λαμία και ένα στη Βοιωτία. Κανείς από τους δύο δεν έχει μετοχές ή ομόλογα, δε διατηρεί θυρίδες σε τράπεζες, δε συμμετέχει σε οποιοδήποτε είδος επιχείρησης, δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις, ούτε κάποιο όχημα στην κατοχή του.

Μια απλή ματιά στις δηλώσεις άλλων πολιτικών αρχηγών δείχνουν πολλαπλάσια εισοδήματα, ακίνητα, οικόπεδα, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιόκτητα οχήματα. Ξανατονίζουμε όμως πως αυτό δεν είναι κριτήριο για να τους κρίνουμε πολιτικά. Ο Αλέξης Τσίπρας πχ φαίνεται να είναι ο λιγότερο πλούσιος πολιτικός αρχηγός -μετά τον Κουτσούμπα- με διαφορά από τους υπόλοιπους, ιδίως Μητσοτάκη και Βαρουφάκη, ενώ μένει στην Κυψέλη και όχι σε κάποιο πλούσιο προάστιο. Αυτό ουδόλως τον εμπόδισε να πάρει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, που έστρωσαν το δρόμο στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Τότε λοιπόν γιατί μας ενδιαφέρουν τα πόθεν έσχες των πολιτικών;

Είναι απλό. Την επόμενη φορά που κάποιος “εξυπνούλης” θα σας πει για τα χρυσά ρόλεξ του Κουτσούμπα και τον αμύθητο πλούτο που έχει το “παλάτι του Περισσού”, δείξτε του αυτά τα στοιχεία και κολλήστε την οθόνη στη μούρη του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: