“Ναι, αλλά για τα τρικάκια δε λέτε τίποτα…” – Η κυβέρνηση κάνει “πολιτική” με τρολ του διαδικτύου!

Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε μία λέξη κριτικής ή καταδίκης για την αστυνομική βία και πετάει την μπάλα στην κερκίδα με τα… τρικάκια για την Μαρέβα!

Λένε πως η τέχνη αντιγράφει την πραγματική ζωή. Ας μην ξεχνάμε όμως πως και οι κυβερνήσεις αντιγράφουν ενίοτε τα τρολ του διαδικτύου και παίρνουν γραμμή από αυτά -αντί να τους δίνουν μόνο.

Νωρίς το βράδυ ένα δεξιό ακάου αρχίζει να χτίζει το αφήγημα του δάχτυλου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να είναι ο πολιτικός ορισμός της αμελητέας ποσότητας, αλλά βρίσκεται παντού: πίσω από τον Κουφοντίνα, την απεργία πείνας, τις πορείες αλληλεγγύης, τώρα και πίσω από τα… “επεισόδια” στη Νέα Σμύρνη.

Δώστε βάση τώρα στο αήττητο σκεπτικό. Η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση βίας, γιατί της επιτέθηκαν 30 άτομα, που μαζεύτηκαν αφού είχε επιτεθεί σε ένα παιδί, που δεν είχε κάνει τίποτα, αλλά είχε τρικάκια του ΣΥΡΙΖΑ, που έπεσαν από την τσέπη του, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δηλαδή αφού αρχίζει την επίθεση η αστυνομία. Μόνο ένας κακοπροαίρετος δε θα πίστευε μια τόσο λογικά δεμένη εκδοχή των γεγονότων…

Τα τρικάκια μάλιστα είναι “αντικυβερνητικά” και ειρωνεύονται την Μαρέβα και τα ΜΜΕ -ιεροσυλία. Κάποιοι εκφράζουν την υποψία πως οι φωτογραφίες με τα τρικάκια μπορεί να μην είναι αυθεντικές. Ακόμα και αν είναι, όμως, αποδεικνύουν απλώς το επίπεδο της αντιπαράθεσης που μπορεί να κάνει ένας Συριζαίος και τίποτα παραπάνω.

Η ουσία όμως είναι αλλού και το ερώτημα παραμένει. Αν το θύμα είναι νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζε τρικάκια, τι σημαίνει στην πράξη; Ότι καλώς του επιτίθενται οι δυνάμεις καταστολής; Ότι καλά κάνουν και επιμένουν, ενώ σφαδάζει στο έδαφος; Ότι νομιμοποιούνται να τον κάνουν τόπι στο ξύλο, ενώ όλοι οι αυτόπτεις μάρτυρες τους φώναζαν να σταματήσουν;

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα δεξιό ακάου στο Τουίτερ. Δεν έχει το ακαταλόγιστο, ούτε όμως έχουν βαρύνουσα σημασία όσα γράφει. Τουλάχιστον όχι, μέχρι να γίνουν επίσημη κυβερνητική γραμμή, από το στόμα της κυβερνητικής εκπροσώπου, που δήλωσε μετά από λίγες ώρες.

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Έχει, όμως, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση που επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης – τα οποία ήδη διερευνώνται. Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε “αυθορμήτως”, ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού (όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία).

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού… Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία».

Η κυβέρνηση χαράζει “πολιτική γραμμή”, τρολάροντας. Δεν έχει ούτε λέξη κριτικής για τα κατορθώματα της αστυνομίας. Δε βγάζει ούτε μια λέξη καταδίκης της αστυνομικής βίας και του τρόμου που σκόρπισε σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Και πετάει την μπάλα στις κερκίδες, με το “επιχείρημα”: ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑΓια τα τρικάκια δε λέτε τίποτα

Οποιαδήποτε ομοιότητα με το αφήγημα των δεξιών τρολ του διαδικτύου, δεν είναι τυχαία, γιατί δεν έτυχε. Πέτυχε βάσει σχεδίου…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: