Να ποιος είναι ο ορατός εχθρός – Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης (ΦΩΤΟ)

Ρατσισμός, συσσίτια, τάφοι ομαδικοί, η σύγχρονη σκλαβιά θα ανατραπεί – Πάρε ανάσα…

Πώς κολλάει ο ρατσισμός στις ΗΠΑ, με τα εργασιακά στη χώρα μας; Έχουν κοινή αιτία. Αυτό που συμπυκνώνει πολύ εύστοχα το σύνθημα “ένας είναι ο εχθρός… (ο ιμπεριαλισμός)”.

Το μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης ήταν διεθνές και κοινό σε όλες τις γλώσσες, για όλους τους λαούς. “Πάρε ανάσα – σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης”.

Και δε χρειάζονταν καν (δικαστικοί) διερμηνείς, σε μια κινητοποίηση, με πολλές διεθνιστικές νότες -στην κυριολεξία.
Από τα αμερικάνικα αγωνιστικά τραγούδια, με τον σχεδόν τζαζ ήχο, από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, μέχρι το μήνυμα του Προέδρου των Συνδικάτων Κατασκευών από το Λος Άντζελες.

Και από τον χαιρετισμό του μετανάστη Τζόνυ Νταμπάζι, στα ελληνικά, από το ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που ο κόσμος τον καταχειροκρότησε και του έδωσε θάρρος σε ένα στιγμιαίο κόμπιασμά του…

…μέχρι τις δεκάδες Παλαιστινιακές σημαίες που δίνουν το δικό τους μήνυμα I can’t breathe, για το δράμα που ζει καθημερινά ο λαός τους.

Και ενώ τα Συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς ξεκίνησαν την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, με τα μαζικά τους μπλοκ…

….η αστυνομία είχε προκλητική παρουσία, με “κορδόνια” που ακολουθούσαν την πορεία, άπειρες κλούβες μπροστά από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ προχώρησε ακόμα και σε κλείσιμο κάποιων σταθμών του Μετρό, απλά και μόνο για να προκαλέσει φόβο στον κόσμο που μπορεί να κατέβαινε στο κέντρο και να έπεφτε πάνω στην πορεία και τα μηνύματά της.

Μπροστά στην πρεσβεία, ένα μεγάλο μπαλόνι ξετύλιξε ένα κινέζικο πανό -καμία σχέση με το αμίμητο “κινέζικος ιός” που εκστόμισε πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ…

Ενώ μια ομάδα διαδηλωτών παρατάχθηκαν σε μια σειρά μπροστά από τις κλούβες, σε ένα μικρό “δρώμενο”-σκετσάκι, δεμένοι με χειροπέδες, το σύμβολο της καταπίεσης στις ΗΠΑ.

Τις οποίες έβγαλαν και πέταξαν στην Πρεσβεία, πάνω από το τείχος που σχημάτιζαν οι κλούβες.

 

Για τον επίλογο, κρατήσαμε το εύστοχο μήνυμα που πέρασε με το αυτοσχέδιο πλακάτ του, ένας από τους διαδηλωτές.

Ποια είναι η ανάγκη των καιρών για τους Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ και τους λαούς όλους του κόσμου; Ένα επαναστατικό εργατικό κόμμα. Και απελευθέρωση μέσω της σοσιαλιστικής επανάστασης. Τίποτε λιγότερο…

Ρατσισμός, συσσίτια, τάφοι ομαδικοί, η σύγχρονη σκλαβιά θα ανατραπεί

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: