Ν. Αμπατιέλος: Η ανακοίνωση του Υπουργείου περί “μεμονωμένων ομάδων” θυμίζει τη γραμμή υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής

Είναι ύποπτη η σιωπή της διεύθυνσης, ιδιαίτερα του 1ου ΕΠΑΛ, της δευτεροβάθμιας κτλ, μετά τα χαρακτηριστικά βίντεο που δείχνουν πώς μεταχειρίστηκαν τους εξωσχολικούς που πήραν μέρος στην επίθεση.

Την ώρα που ο Βελόπουλος σκόρπιζε το ψεκασμένο του δηλητήριο και επιχειρούσε να υποβαθμίσει όσα έγιναν στη Σταυρούπολη με τη δράση παρακρατικών, φασιστικών ομάδων, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπατιέλος, έκανε μια σύντομη και μεστή παρέμβαση, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Δε βγήκα για να κάνω παρέμβαση στις απόψεις του κ. Βελόπουλου, που γνωστές και επικίνδυνες είναι. Ειδικά αυτό το “δέκα νεοναζί ήταν, δεν τρέχει και τίποτα”, ενώ είδαμε τι όπλα είχαν στα σπίτια τους και πάνω τους.

Στην παρέμβασή του, ο Ν. Αμπατιέλος τόνισε τις ευθύνες του υπουργείου Παιδείας και την απαράδεκτη ανακοίνωση που δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Δε μιλάμε απλά για ολιγωρία του υπουργείου. Μιλάμε για μια απαράδεκτη ανακοίνωση, που αντί να καταδικάσει φασιστικές, εγκληματικές επιθέσεις που γίνονται με ορμητήριο ένα σχολείο, κάνει απαράδεκτους συμψηφισμούς, με γενικόλογες διατυπώσεις που στην ουσία ταυτίζουν όσους μάχονται τον φασισμό με τους δράστες των εγκληματικών επιθέσεων.

(…) Αυτά τα περί μεμονωμένων ομάδων, που δρουν αυτόνομα χωρίς σχέδιο, θυμίζουν πάρα-πάρα πολύ την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής (που σε λίγο χρόνο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδικαστική απόφαση εναντίον της), για να κρύψει τα εγκλήματά της.

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ τόνισε επίσης τις ευθύνες της διεύθυνσης του 1ου ΕΠΑΛ, δίνοντας όμως και μια συνολική εικόνα, με τις πραγματικές διαστάσεις των συσχετισμών.

Είναι ύποπτη η σιωπή της διεύθυνσης, ιδιαίτερα του 1ου ΕΠΑΛ, της δευτεροβάθμιας κτλ, μετά τα χαρακτηριστικά βίντεο που δείχνουν πώς μεταχειρίστηκαν τους εξωσχολικούς που πήραν μέρος στην επίθεση.

Χτες, πέρα από τα αίματα στο σχολείο από χέρι φασίστα και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, είχαμε ένα κορίτσι στο ΕΠΑΛ να σηκώνει ανάστημα, να μη φοβάται, να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να στοχοποιείται γι’ αυτό τον λόγο. Ταυτόχρονα όμως δεκάδες μαθητές της να την υπερασπίζονται. Το απόγευμα είχαμε μια πολύ μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων, δεν ξέρω αν έχει ξαναδεί τέτοια συγκέντρωση η Σταυρούπολη.

Έχουν πείρα τα παιδιά στη Σταυρούπολη. Το σχολείο θα αποδείξει ότι θα απομονώσει ξανά αυτές τις ομάδες. Το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης ήταν πρωτοπόρο σχολείο με συλλογικές διαδικασίες, για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: