“Μπορεί να με άφηναν νεκρό ή παράλυτο!” – Μαφιόζικη επίθεση σε δημοτικό σύμβουλο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δύο κουκουλοφόροι έκαναν δολοφονική επίθεση ενάντια στον Κ. Τομπούλογλου, που λέει ότι οι ηθικοί αυτουργοί είναι γνωστοί και πως στοχοποιήθηκε γιατί τόλμησε να εκφράσει τη διαφωνία του στην παραχώρηση επιπλέον 2,5 στρεμμάτων του άλσους για το γήπεδο

Οι μέρες άγριας τρομοκρατίας επιστρέφουν στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Την περασμένη βδομάδα, ο/ δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τομπούλογλου έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του. Όπως καταγγέλλει η παράταξη “Πόλη της Καρδιάς μας”, η επίθεση αυτή ήρθε λίγο καιρό μετά τη στοχοποίηση του επικεφαλής της παράταξης Χάρη Τομπούλογλου (τον αδελφό του θύματος) από οπαδικές ιστοσελίδες. Ο λόγος είναι το υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ (ΟΠΑΠ Arena ή Αγιά Σοφιά για το ευρύ κοινό) και μερικές τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο, που περιλαμβάνουν την κατασκευή αναβαθμών και πρακτικά σημαίνουν την καταστροφή επιπλέον 2,5 στρεμμάτων.

Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει τα εξής μεταξύ άλλων.

Μετά τη δολοφονική επίθεση, εναντίον του δημοτικού συμβούλου της παράταξης μας Κώστα Τομπούλογλου, η οποία έρχεται να ολοκληρώσει τις απειλές εναντίον της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του επικεφαλής της παράταξης Χάρη Τομπούλογλου, την προηγούμενη εβδομάδα σε μερίδα του οπαδικού τύπου συγκεκριμένης απόχρωσης (έχει κατατεθεί μήνυση από τον ίδιο τον επικεφαλής μας), δεν δικαιούται κανείς να πει δεν ήξερα ή δεν το φανταζόμουν.

Οι ηθικοί αυτουργοί είναι γνωστοί στην πόλη, είναι αυτοί που σιώπησαν, είναι αυτοί που έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα, αλλά κατά βάση το ευχαριστήθηκαν και είναι όλοι αυτοί που έχουν έρθει στην πόλη με συγκεκριμένη υπηρεσία. Καθοδηγούνται, από συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως και όλοι αυτοί που τους ακολουθούν. Επίθεση με σιδηρολοστό, κακώσεις στο κεφάλι, ράμματα, σπασμένο χέρι, χτυπήματα στα πόδια και στο σώμα και τρομοκρατία. Αυτή τη Φιλαδέλφεια θέλουν… Μία πόλη τρομοκρατημένη, φοβισμένη και έρμαιο στα συμφέροντα και τον χουλιγκανισμό.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος που έχει γνώμη, πέφτει θύμα τραμπουκισμών, χειροδικίας ή απειλών κατά της ζωής του, είναι όμως η πρώτη φορά που στήνεται ενέδρα σε κάποιον με απόπειρα κατά της ζωής του.

Αφελείς δεν είμαστε γνωρίζουμε ποιος ήταν ο στόχος, μας είχαν προειδοποιήσει άλλωστε μία βδομάδα νωρίτερα… τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Η ενέδρα θανάτου και ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίχθησαν τα γεγονότα δημιουργεί ένα «δεδικασμένο», που όμοιο του δεν είχε ξανασυμβεί στην πόλη. Μιλάμε για ενέδρα θανάτου σχεδιασμένη και υλοποιημένη στο 100%

Δεν έχει σημασία από ποια παράταξη προέρχεται το θύμα, χθες  ήταν ο Κώστας αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος, που θα έχει άποψη μη αρεστή!

Είναι κοινωνικό το φαινόμενο, «όποιος δεν κάνει αυτό που του λέμε θα τρώει ξύλο και θα κινδυνεύει η ζωή του», αυτή είναι η πολιτική τους, αυτό θέλουν να φέρουν στην πόλη μας.

Εμείς από την πλευρά μας καλούμε όλους τους συνδημότες μας να μην επιτρέψουν στην τρομοκρατία και στην αλητεία να νικήσει, να μην επιτρέψουν  την διάλυση της πόλης, να μην επιτρέψουν να επικρατήσει στην πόλη ο φόβος και η αλλοίωση της ζωής μας, που ετσιθελικά θέλουν να φέρουν.

Ο ίδιος ο Κ. Τομπούλογλου προχώρησε σε δήλωση, στην οποία λέει μεταξύ άλλων.

Έπεσα θύμα δολοφονικής επίθεσης, στοχοποιήθηκα, μπορούσα να είμαι νεκρός ή φυτό ή παράλυτος. Όλοι ξέρετε τους ηθικούς αυτουργούς, τους φυσικούς αυτουργούς τους αναζητεί η δικαιοσύνη.

Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης βδομάδας, ο Κ. Τομπούλογλου εμφανίστηκε με δεμένο κεφάλι και γάζες. Η δημοτική αρχή του Βούρου ήθελε να περάσει ομόφωνα με συνοπτικές διαδικασίες -πριν καν του δώσει τον λόγο- ένα άνευρο ψήφισμα γενικής καταδίκης των βίαιων πράξεων, που κλείνει τα μάτια σε όσα πραγματικά συμβαίνουν. Τελικά το κείμενο ψηφίστηκε από την πλειοψηφία, αλλά απείχαν οι σύμβουλοι της “Πόλης της Καρδιάς μας”, ενώ “παρών” ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση και η παράταξη του Βασιλόπουλου.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Νίκος Σερετάκης είπε ότι υπάρχει μεθοδολογία καθοδηγούμενων επιθέσεων με στοχοποίηση της αντίθετης γνώμης και πως έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις δημοσιοποίησης στοιχείων της κατοικίας προσώπων που εξέφρασαν -στον ένα ή τον άλλο βαθμό κάποια διαφωνία- με τη δημοτική αρχή να είναι συνυπεύθυνη και να ενδιαφέρεται μόνο να περάσει το θέμα των τροποποιήσεων -που ήταν και το αποκλειστικό θέμα της συνέλευσης του συμβουλίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: