Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί κι “εμείς” φωνάζαμε: ζήτω και γεια”…

Αμερικάνοι επιχειρηματίες και πράκτορες κάνουν απόβαση στη Θεσσαλονίκη, και οι αρχές σημαιοστολίζουν την πόλη στα χρώματα της αστερόεσσας και εντείνουν τις προετοιμασίες για να γίνουμε η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ.

Έρχονται. Μας έλειψαν. Τους περιμέναμε. Γιατί τι θα κάναμε χωρίς βαρβάρους και επενδυτές με δολάρια να μας σώσουνε;

Οι σατανικά καλοί σύμμαχοί μας έρχονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, φορτωμένοι με χιλιάδες επενδύσεις και με πράκτορες που θα μας βοηθήσουν να φυλαχτούμε καλύτερα από τον εσωτερικό “εχθρό-λαό”.

Έρχονται ως τιμώμενα πρόσωπα στη φετινή Διεθνή Έκθεση, “κρατώντας δίκιο” που το επιβάλλουν τα όπλα τους  και κεφάλαια, για να πυροδοτήσουν μια οικονομική εκτόξευση κι ένα νέο αναπτυξιακό, επενδυτικό θαύμα, σαν και αυτά που αυγάτιζαν τα κέρδη του Τομ Πάπας κι άλλων μεγάλων “ευεργετών” μας στο πρόσφατο παρελθόν.

Αμερικάνοι επιχειρηματίες και πράκτορες κάνουν απόβαση στην πόλη που εδρεύει το Γ’ Νατοϊκό Σώμα Στρατού, συναντούν κυβερνητικά στελέχη, αχτιφάρουν όλους τους υπουργούς, επιθεωρούν την κατάσταση και δηλώνουν στις κάμερες πολύ ικανοποιημένοι από τις σχέσεις μας, που βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που ήταν ποτέ.

Έρχονται στην πόλη που την βλέπουν ως κόμβο και άξονα για τον αγωγό ΤΑΡ, τον αγωγό IGB, τη μονάδα φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, τα έργα της Energean στην Καβάλα. Τόσες “φυσικές ομορφιές” έχει αυτός ο τόπος, πώς να μην τον αγαπήσουν κεραυνοβόλα;

Κι εμείς; Τι κάνουμε εμείς, θα ρωτήσει κανείς;

Σε επίπεδο κυβέρνησης και αρχών, φωνάζουμε “ζήτω και γεια”. Σαν κάθε μέρα και πιο δυνατά ακόμα. Φοράμε το καλό μας χαμόγελο που γράφει “καλώς ήρθε το δολάριο”. Σημαιοστολίζουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης στα χρώματα της αστερόεσσας. Και ετοιμαζόμαστε να γίνουμε η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ.

Όσοι δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το “εμείς”, θα είναι αύριο στο δρόμο του αγώνα, για να χαλάσουν την κακόγουστη φιέστα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: