Μπαράζ fake δημοσκοπήσεων καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση στη Θεσσαλονίκη

Έρευνες κοινής γνώμης που δίνουν ποσοστά στους υποψήφιους του ΚΚΕ χωρίς να έχουν καν περιληφθεί στο ερωτηματολόγιο καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το έργο με τις στημένες δημοσκοπήσεις το έχουμε δει πολλές φορές, στις εκλογές της τοπικής διοίκησης ίσως με προκλητικότερο τρόπο απ’ ό,τι σε άλλες αναμετρήσεις. Αυτή τη φορά όμως πραγματικά οι εταιρείες έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους, εξυπηρετώντας προφανώς συγκεκριμένα συμφέροντα. Κι αν σε άλλα μέρη της Ελλάδας, υπάρχουν δημοσκόποι που απλά δίνουν 0% σε υποψήφιους της ΛΑΣΥ, όπως γίνεται με τον Κώστα Μπασδέκη για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (2% σε όλη την περιφέρεια και 0%, ολοστρόγγυλο στη Φωκίδα, όπου προφανώς δε θα ψηφίσουν ούτε οι υποψήφιοι τον εαυτό τους), στη Θεσσαλονίκη έχουν επιλέξει να μη ρωτάνε καν  για τους υποψηφίους του ΚΚΕ, το Σωτήρη Ζαριανόπουλο στο δήμο και το Σωτήρη Αβραμόπουλο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντάς τους ένα ποσοστό βασισμένο στο πουθενά.

Το ζήτημα φέρνει στο φως ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που έρχεται μετά από πολλές καταγγελίες ψηφοφόρων πως οι κομμουνιστές υποψήφιοι δεν αναφέρονται, δεν περιλαμβάνονται ή δεν καταμετρώνται στη διάρκεια δημοσκοπικών ερευνών. Όπως σημειώνει η ανακοίνωση:

«Καταρχήν προκύπτει το λογικό ερώτημα, πώς γίνεται χωρίς να δίνεται η επιλογή στους ψηφοφόρους για πρόθεση ψήφου προς τους υποψήφιους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, να καταγράφεται στα αποτελέσματα των συγκεκριμένων δημοσκοπήσεων ποσοστό προτίμησης των υποψηφίων αυτών;

Αποδεικνύεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται δεν αποτυπώνουν ούτε τις τάσεις, ούτε τις απόψεις του εκλογικού σώματος και στερούνται κάθε ηθικής και επιστημονικής βάσης. Αντίθετα, αποτελούν μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγώγησης και ρυμούλκησης των ψηφοφόρων προς συγκεκριμένους υποψηφίους, εκλεκτούς των κυβερνητικών κομμάτων, εκλεκτούς μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων της πόλης και της περιοχής.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προσπάθεια διάχυσης ψευδών δημοσκοπικών αποτελεσμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι μια εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 ο υποψήφιος δήμαρχος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” φαινόταν να λαμβάνει ποσοστό 3.5% και στην κάλπη καταγράφηκε ποσοστό 9.5%.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να μην επηρεαστούν από την προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την πραγματική διαφορά, να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ παντού».

Αντί να ζορίζονται με τέτοιες αλχημείες, οι δημοσκόποι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Πάτρας, όπου σοβαρές έρευνες πρακτικά έχουν να γίνουν από το 2014.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: