Το μουστάκι του σπέρνει εφιάλτες

Αλήθεια, δε φοβούνται πως τόσες φορές που φωνάζουν υστερικά «Λύκος – Λύκος – Μπολσεβίκος», θα φτάσει η ώρα που θα έρθουν οι πραγματικοί κομμουνιστές, αλλά δε θα τους πιστέψει κανείς;

Το Σάββατο ο Μαρινάκης «έβγαινε μπροστά» και έγραφε για τη νέα εποχή του ιστορικού Συγκροτήματος (ένα είναι το Συγκρότημα στο χώρο του τύπου). Τη Δευτέρα «Τα Νέα» έδωσαν ένα δείγμα αυτής της «νέας εποχής», ξεκινώντας με αντικομμουνιστικό γκολ απ’ τα αποδυτήρια ή μάλλον απ’ το πρωτοσέλιδο.

«Ο Σταλινισμός στην εξουσία» είναι ο τίτλος του σημερινού φύλλου που το συνοδεύει ένα σταλινικό μουστάκι, για την άρνηση του Κοντονή να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο για τα… Εγκλήματα του Κομμουνισμού.

Το μουστάκι του σπέρνει εφιάλτες

Το μουστάκι του σπέρνει εφιάλτες

Αλήθεια, δε φοβούνται πως τόσες φορές που φωνάζουν υστερικά «Λύκος – Λύκος – Μπολσεβίκος», θα φτάσει η ώρα που θα έρθουν οι πραγματικοί κομμουνιστές, αλλά δε θα τους πιστέψει κανείς; Τόσο το καλύτερο βέβαια… Δεν καταλαβαίνουν άραγε πως η αντικομμουνιστική υστερία τους φτιάχνει τη λεζάντα και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντάς του παράσημα που δεν τα αξίζει; Πιθανότατα όμως αυτό είναι κομμάτι του παιχνιδιού για τη στερέωση και των δυο πυλώνων του νέου δικομματικού σκηνικού.

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να αποκαλούν τους κυβερνώντες κομμουνιστές – που ούτε ο Κατρούγκαλος δεν το πιστεύει – και την Ελλάδα «τελευταία σοβιετική χώρα της Ευρώπης». Πάει πολύ όμως να μπερδεύουν το μουστάκι του Στάλιν με αυτό του Κοντονή (όταν δεν το εξισώνουν με αυτό του Χίτλερ) και τους κομμουνιστές με τον ευρωκομμουνισμό και τον ιμπεριαλιστικό δάχτυλο του ΄68.

Εκτός πια κι αν ο Στάλιν στοιχειώνει τόσο πολύ τους εφιάλτες τους, που βλέπουν το μουστάκι του παντού, ακόμα και στη γιαλαντζί Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: