Μη μου το Χρυσαυγίτη τάραττε – Χάδια της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου στο σύμβουλο της εγκληματικής οργάνωσης

Η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε να διαβιβάσει πρόσκληση του Δήμου Δωδώνης στους επικεφαλής των παρατάξεων για τη Μέρα Μνήμης 152 εκτελεσμένων από τους ναζί, επειδή δεν προσκλήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος που εκλέχθηκε με τη Χρυσή Αυγή!

Βρείτε το λάθος: Δήμος απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων της περιοχής του για συμμετοχή σε εκδηλώσεις μνήμης για εκτελεσθέντες από τους ναζί, φροντίζοντας για το αυτονόητο, δηλαδή να αποκλειστεί από την πρόσκληση ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο των ιδεολογικών απογόνων των εκτελεστών. Η Περιφερειακή Αρχή σε αυτό απαντάει αρνούμενη να προωθήσει την πρόσκληση, γιατί κατά τη γνώμη της δε γίνεται να μην είναι παρών ο περιφερειακός σύμβουλος των ναζί.

 

Όλα αυτά συνέβησαν στην περιφέρεια Ηπείρου, με αφορμή την πρόσκληση του Δήμου Δωδώνης για τη Μέρα Μνήμης 152 εκτελεσμένων από το γερμανικό φασισμό στη Μουσιωτίτσα. Η περιφερειακή αρχή επικαλέστηκε γραφειοκρατικά κωλύματα, ώστε να μη διαβιβάσει την πρόσκληση, ως όφειλε, χαϊδεύοντας ανοιχτά τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Μια στάση που δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στην περίπτωση της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς μια σειρά τοπικοί άρχοντες, σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, αρνούνται πεισματικά, εννιά μήνες μετά την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, όχι απλά να απομακρύνουν τους εκλεγμένους της, αλλά ακόμα και να τους “κακοκαρδίσουν”.

Την προκλητική αυτή στάση της Περιφερειακής Αρχής καταγγέλλει η “Λαϊκή Συσπείρωση”. σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως:

 

«Η Περιφερειακή Αρχή, ακολουθώντας την κεντρική γραμμή της ΝΔ που θέλει να δείχνει ότι είναι “περασμένα ξεχασμένα” τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής αφού ο ηγετικός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται στη φυλακή, που ανέκαθεν αναγνώριζε τα δημοκρατικά δικαιώματα των συνεχιστών του ναζισμού σε μια αποκαλυπτική εξίσωση του θύματος με το θύτη, συνεχίζει να αγκαλιάζει και να προστατεύει τον εκλεγμένο της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο επειδή διατηρεί την έδρα που κέρδισε ως εκπρόσωπος της ΧΑ αλλά έχει δηλώσει ότι αποχώρησε από το “κόμμα”. Ως απάντηση, σε αγαστή συνεργασία, ο εκλεγμένος με τη ΧΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει και ενίοτε υπερθεματίζει τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της πλειοψηφίας.

Από τον Οκτώβρη του 2020 άλλωστε, μετά και τη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, απέρριψαν το σχετικό προφορικό και γραπτό αίτημά μας να αναπεμφθεί ο περιφερειακός σύμβουλος που κατήλθε με τη στήριξη της εγκληματικής οργάνωσης και να σταματήσουν οποιαδήποτε διευκόλυνση που του παρέχουν μέχρι και σήμερα εξαιτίας της θέσης του. Ούτε πολιτικό ούτε ηθικό όριο δεν φαίνεται να υπάρχει από τη σημερινή Πρόεδρο του ΠΣ και μέχρι πρότινος εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο Σουλίου η οποία συμφωνεί και επαυξάνει με την πρακτική του ψαρέματος στα θολά νερά του ακροδεξιού χώρου στο οποίο ούτως ή άλλως επιδίδεται η ΝΔ.

Οι ναζιστικοί θύλακες δεν καταργήθηκαν με την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης ούτε η εγκληματική, γιατί είναι ναζιστική, ιδεολογία και δράση τους. Οποιαδήποτε ανοχή είναι συγκάλυψη, είναι χώρος για να δρουν».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: