“Μεγάλη τέχνη αυτό το σώπα…” – Η Περιφερειακή Αρχή Β. Αιγαίου αρνήθηκε να προωθήσει ψήφισμα για τη δίκη της ΧΑ!

ΛΑΣΥ Β. Αιγαίου: Να θυμίσουμε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ο λαός των νησιών του Β. Αιγαίου έχει αναμετρηθεί με το φασισμό και το ναζισμό και έχει θρηνήσει νεκρούς.

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου για την απαράδεκτη στάση της περιφερειακής αρχής.

Μόλις λίγες ώρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης για την πολύκροτη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και -δυστυχώς για το Βόρειο Αιγαίο- οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτουν πόσο άβουλη είναι η περιφερειακή αρχή. Πόσο άβουλη και «λίγη» είναι και πόσες «δεσμεύσεις» έχει, αφού επιλέγει προκλητικά να κρύβεται πίσω από προφάσεις εν (πολλές) αμαρτίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ενόψει της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικό ψήφισμα, ζητώντας διά περιφοράς να συζητηθεί και να ψηφιστεί από τα μέλη, κάτι που έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν για διάφορα θέματα.

Η απάντηση του προέδρου είναι απογοητευτική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική:

«Μετά από επικοινωνία με τον περιφερειαρχη και επικεφαλης συνδυασμων, όλοι ηταν σύμφωνοι με την ουσία του προτεινομενου ψηφισματος απλα υπηρχαν ενστασεις κατα ποσο νομιμοποιειται το Π.Σ να κανει παρεμβαση στη δικαιοσυνη με ενα ψηφισμα. Επισης υπαρχει και ενα προβλημα με τις δια περιφορας συνεδριασεις οπως σας εξηγησε και ο κος Σ.

Περα απο δημοτικα συμβουλια δεν πηρε αποφαση κανενα περιφερειακο συμβουλιο απ οσο εμαθα.

Εννοειται ότι ολοι καταδικαζουμε τις τακτικες της Χ.Α και ελπιζουμε στην καταδικη αυτων.

Με εκτιμηση

Αρωνης Κωστας»

Τι μας λέει, λοιπόν, ο κ. Αρώνης; Ότι η έκφραση πολιτικής άποψης, κάτι που έκαναν όλα τα κόμματα στη Βουλή -ακόμα και σήμερα-, είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη! Ότι κανένα άλλο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν πήρε σχετική απόφαση, οπότε και αυτό του Βορείου Αιγαίου δεν «νομιμοποιείται» να βγάλει ένα ψήφισμα πολιτικής καταδίκης.

Καινοφανείς δικαιολογίες που όχι μόνο δεν στέκουν πουθενά, αλλά αποκαλύπτουν περίτρανα πώς η περιφερειακή αρχή αντιλαμβάνεται την πολιτική και ποια προεκλογικά «γραμμάτια» εξοφλεί.

Να θυμίσουμε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ο λαός των νησιών του Β. Αιγαίου έχει αναμετρηθεί με το φασισμό και το ναζισμό και έχει θρηνήσει νεκρούς.

Να θυμίσουμε, επίσης, στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ηγείται ενός πολιτικού οργάνου που λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και ασκεί πολιτικές πιέσεις, χωρίς να «κρύβεται» πίσω από θεσμολαγνικά τερτίπια και προσχήματα. Και όταν το κάνει επιχειρεί να θολώσει τα νερά για να μην πάρει σαφή θέση.

Τέλος, να θυμίσουμε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου το εξαιρετικό ποίημα του Αζίζ Νεσίν «Σώπα μη μιλάς», το οποίο σ’ ένα στίχο του λέει χαρακτηριστικά: «μεγάλη τέχνη αυτό το σώπα»…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: