Ματούλα Ζαμάνη στην Πάτρα: “Πρώτη φορά έρχομαι σε Φεστιβάλ της ΚΝΕ κι ένας λόγος είναι αυτός ο δήμαρχoς που έχει κάνει τόσα…”

Η δημοφιλής τραγουδίστρια στάθηκε στην κατάργηση του απαράδεκτου εθίμου της Κουλουρούς, που συνέβαλε μεταξύ άλλων στην απόφασή της.

Οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Πάτρα ολοκληρώθηκαν με τον κόσμο να γεμίζει και να χαίρεται κάθε γωνιά του Νότιου Πάρκου, μιας από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του λαού της πόλης, στα χρόνια της κόκκινης δημοτικής αρχής.

Η συνταγή είχε γνωστά, παραδοσιακά συστατικά της επιτυχίας, μαζί με νέα στοιχεία που έδωσαν το κάτι παραπάνω. Το λαϊκό προσκύνημα στο γλέντι με το Μαργαρίτη, τη σκυτάλη στο κλαρίνο του Πετρολούκα τον καλό χαμό στους Κοινούς Θνητούς με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να φωνάζουν ρυθμικά “Κά-πα, Θή-τα. Κά-πα, Θή-τα…”. Κι επίσης, το χιπ-χοπ του Εισβολέα, που θα είναι και στην Αθήνα, η νέα είσοδος στο μπαρ με τις γρανίτες κ.ά.

Αυτό που ξεχώρισε όμως ήταν η “αφιέρωση” της Ματούλας Ζαμάνη, της δημοφιλούς τραγουδίστριας που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τώρα στο Φεστιβάλ και ξεκίνησε από αυτό ακριβώς.

Πρώτη φορά έρχομαι σε Φεστιβάλ και ένας λόγος ήταν ότι έχουμε αυτό το δήμαρχο που έχει κάνει τόσα, μιλώντας φυσικά για τον Κώστα Πελετίδη. Ενώ έκανε ειδική μνεία στην κατάργηση του απαράδεκτου εθίμου της Γιαννούλας της Κουλουρούς, που συνέβαλε καθοριστικά στην απόφασή της.

Μπορεί να είναι κάτι δευτερεύον και συμβολικό, δείχνει όμως την ευρύτερη εκτίμηση που απολαμβάνει -εντός και εκτός Πάτρας- η κόκκινη δημοτική αρχή για όσα έχει κάνει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: