Λιάνα Κανέλλη: Το παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή μας είναι «χοντρό» και η χώρα έχει μπει στη δεινή θέση του στόχαστρου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ως εχθροί, δημιουργημένοι από τους ίδιους τους εχθρούς τους. Μεγαλύτερος εχθρός για να παράγεις μετανάστες, από τη φτώχεια, τον πόλεμο, τον φόβο, δεν υπάρχει…»

Στις τρέχουσες εξελίξεις της διεθνούς επικαιρότητας με τον πόλεμο των δύο ληστών στην Ουκρανία, αλλά και την τουρκική επιθετικότητα σε βάρος της Ελλάδας, αναφέρθηκε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «Οpen», το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτέμβρη.

Δεν μπορούμε να αποκόψουμε τον πόλεμο από τα σοβαρά τρέχοντα προβλήματα του ελληνικού λαού, σημείωσε, γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται για τις διόδους του πετρελαίου και τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις, όπως εξήγησε.

Σημείωσε πως Ελλάδα και Τουρκία είναι και οι δύο κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να πληρώνουν πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες. Πρόσθεσε πως δεν χωράει κανένας εφησυχασμός στα ελληνοτουρκικά, γιατί το παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή μας είναι χοντρό και η χώρα – με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων – έχει μπει στη δεινή θέση του στόχαστρου.

Οσον αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, κατήγγειλε την υποκρισία των αστικών πολιτικών κομμάτων που έχουν στηρίξει τη συμφωνία της ΕΕ – Τουρκίας, η οποία εργαλειοποιεί το πρόβλημα ενώ την ίδια ώρα εισπράττει χρήματα για να κρατά τους πρόσφυγες στο έδαφός της, τους πρόσφυγες που προκύπτουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Πρόσθεσε, ότι για αυτή την υπόθεση, εκατομμύρια ευρώ εισπράττουν και οι ΜΚΟ, δηλαδή η ιδιωτική πρωτοβουλία για να συντηρεί τους ξεριζωμένους.

Οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ως εχθροί, δημιουργημένοι από τους ίδιους τους εχθρούς τους, σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα των υποκλοπών καταγγέλλοντας τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που επί των ημερών τους, γίνονταν οι παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: