Λιάνα Κανέλλη: «Θα πληρώνουμε και νοίκι για το πεζοδρόμιο που θα βγούμε να διαμαρτυρηθούμε;»

«Η εργοδοτική τρομοκρατία και οι εκβιασμοί  αυτή τη στιγμή σε χώρους εργασίας ξεπερνάνε τη φαντασία και των μπαχαλάκηδων και των μπάτσων».

Στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως η αιτία της τουρκικής επιθετικότητας «είναι το μερίδιο στα ενεργειακά». Αναφερόμενη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σημείωσε πως «δεν είναι ούτε υπέρτατος, ούτε δημοκρατικός» θεσμός και τόνισε την ανάγκη ο λαός να μην εφησυχάζει και να είναι ενήμερος για τις εξελίξεις.

Σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, η Λιάνα Κανέλλη είπε μεταξύ άλλων ότι ο περιορισμός των δικαιωμάτων και ο έλεγχος των διαδηλώσεων έρχεται με καλλιεργημένη την αντίληψη στον κόσμο ότι αυτό είναι νόμιμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Λένε στον κόσμο ότι απειλείσαι αλλά δεν του λένε από ποιον».

Η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως στόχος δεν είναι οι μπαχαλάκηδες αλλά το εργατικό κίνημα, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση δήθεν των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση… ως φροντίδα για το κοινωνικό σύνολο με το ρητορικό ερώτημα: «Ο εχθρός λαός έγινε ξαφνικά συγκοινωνιακό πρόβλημα;», ενώ έκλεισε την τοποθέτησή της μεταφέροντας στο κάδρο την ωμή πραγματικότητα που αποκρύπτουν κυβέρνηση και αστικά ΜΜΕ, λέγοντας: «Η εργοδοτική τρομοκρατία και οι εκβιασμοί  αυτή τη στιγμή σε χώρους εργασίας ξεπερνάνε τη φαντασία και των μπαχαλάκηδων και των μπάτσων».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: