Λιάνα Κανέλλη: «Πάμε να ζήσουμε μέρες του ’36»

Μπογδάνος, «φασισμός του πληκτρολογίου», αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, πόλεμος στη Συρία, φασισμός και δημιουργία αντικομμουνιστικού κλίματος, Νovartis και άλλα , στην πολύ ενδιαφέρουσα τηλεοπτική συνέντευξη της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Συνέντευξη εφ’ όλης τη ύλης παραχώρησε στο One Channel η βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη. Aναφέρθηκε σε θέματα της εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας που και αυτά δεν αφήνουν ανεπηρέαστη τη χώρα μας, όπως οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, λέγοντας «οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν τους Αμερικανούς. Και με τους S-400 και με τόσα ζητήματα».

Για το ζήτημα των Κούρδων και το ενδεχόμενο εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, σημείωσε πως «οι Κούρδοι δεν είναι μόνο μιας περιοχής, μιας πολιτικής άποψης και δεν είναι ενοποιημένοι. Είναι θύματα αλλά και θύτες πολλών πραγμάτων στην περιοχή. Οι Αμερικανοί κάνουν πόλεμο δια αντιπροσώπων τα τελευταία χρόνια. Βρίσκουν τα ντόπια τσιράκια τους και κάνουν έτσι πόλεμο. Ακολουθούν και την τακτική της μαμάς Αγγλίας του διαίρει και βασίλευε».

Η βουλευτής του ΚΚΕ δεν άφησε ασχολίαστη τη χαφιεδίστικη συμπεριφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως οι κομμουνιστές δεν φοράνε κουκούλες όταν κατεβαίνουν στις πορείες, ότι «ο Μπογδάνος είναι αυτός που είχε ζητήσει τα τανκς για την ΕΡΤ. Το κάνει για μια σταγόνα δημοσιότητας αλλά και για εκλογικούς λόγους όλο αυτό. Αυτός έγινε διάσημος σε βάρος των κομμουνιστών», και ότι επιχειρείται γενικότερα η δημιουργία αντικομμουνιστικού κλίματος, προκειμένου να φοβάται ο κόσμος και να μη βγαίνει να διαδηλώσει. Συμπλήρωσε πως «ο Μπογδάνος έχει καλές πηγές στην ασφάλεια», ενώ για τα χρώματα που πέταξαν διαδηλωτές στο άγαλμα του Τρούμαν είπε πως «κι εγώ αν ήμουν στην πορεία το ίδιο θα έκανα. Μη ξεχνάμε ποιος είναι ο Τρούμαν».

Αναφορά έκανε επίσης στον «φασισμό του πληκτρολογίου» και τη χρησιμοποίηση του διαδικτύου ως «εκτονωτήρι» των λαϊκών αντιδράσεων.

Σε σχετική ερώτηση η Λιάνα Κανέλλη απάντησε ότι «η φτώχεια δεν κάνει φασίστες, το πολιτικό σύστημα δημιουργεί φασίστες» και αναφέρθηκε στις βαλτικές χώρες όπου στήνουν αγάλματα των ναζί. «Το διεθνές κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές φοβούνται τον ξεσηκωμό του λαού, φοβούνται την αιώνια επικαιρότητα του συνθήματος να καταργηθεί η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis είπε ότι «έχουν γίνει άπειρες προανακριτικές. Το κάθε κόμμα βγάζει το πόρισμά του. Αλλά και αυτές που είχαν ομόφωνο πόρισμα, δεν εφαρμόστηκαν ποτέ», ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα.

Δείτε την συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: