Λιάνα Κανέλλη – Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι το σκοτεινό αντικείμενο του αστικού πόθου

«Ήρθατε εδώ σαν αριστεροί και επαναστάτες και φεύγετε ως μια μούμια παρελθόντων ετών με το βλέμμα στραμμένο στην καριέρα του άθλιου μέλλοντός σας».

Καυστική εμφανίστηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, στη χθεσινή της παρέμβαση στη βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Σχολιάζοντας τη σχεδόν άδεια βουλή, τόνισε σκωπτικά ότι η συμπύκνωση των διαδικασίων δεν είχε τελικά νόημα, αφού το χθεσινό ματς στο μπάσκετ διεκόπη.

Αναφερόμενη στον ευτελισμό της διαδικασίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Πήρατε το σύνταγμα και το κάνατε casa de papel» , ενώ σχολιάζοντας το δικομματικό καβγά για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, πρόσθεσε πως: «Έχει γίνει σκοτεινό αντικείμενο του πόθου ο Παυλόπουλος παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου». Στηλίτευσε το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το περιβάλλον, υπογραμμίζοντας πως η χώρα γεμίζει βάσεις κι ότι , τανκς, αεροπλάνα, κηροζίνες και πυρηνικά προστατεύεται το περιβάλλον. Σχετικά με τα περί «σεβασμού της δημοκρατίας» που επικαλείται ο Σύριζα, η βουλευτής υπενθύμισε πως στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας ήρθαν στη βουλή εκατοντάδες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και διαδικασίες κατεπείγοντος.

Επισήμανε πως ο διαχωρισμός μεταξύ των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων είναι μεταξύ «υποκριτών και φαρισαίων» και γίνεται με όρους «Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός» με ξένο διαιτητή, την Τρόικα. Υπενθύμισε την «τρόικα του Συντάγματος» την εποχή των Αγανακτισμένων, με Βαρουφάκη, Καζάκη και Κατρούγκαλο, που ευαγγελίζονταν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ενώ η κυβέρνηση αρνήθηκε τις προτάσεις εκατοντάδων σωματείων για την επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Έκλεισε την ομιλία της απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «Ήρθατε εδώ σαν αριστεροί και επαναστάτες και φεύγετε ως μια μούμια παρελθόντων ετών με το βλέμμα στραμμένο στην καριέρα του άθλιου μέλλοντός σας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: