Λιάνα Κανέλλη: Ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του. Πρέπει να είσαι συνεχώς με “το όπλο παρά πόδα”…

Δεν μπαίνουμε όλοι στο ίδιο σακούλι στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Δε γίνεται να είσαι αντιφαίστας, ενώ είσαι αντικομμουνιστής. Η ΕΕ στρίβει ακροδεξιά και έχει πάρει θέση.

Η Λιάνα Κανέλλη παρενέβη σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open εν όψει της απόφασης για τη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στους δικαστές, ότι δεν μπορεί να φανταστεί την κ. Λεπενιώτου ως Λεπέν που δε θα ακούσει τον κόσμο που βράζει και ότι βρισκόμαστε στις παραμονές μιας συντριπτικής καταδικαστικής απόφασης κατά της χρυσής αυγής. Αλλά με τους φασίστες δεν ξεμπλέκει κανείς με μία, δύο ή δέκα δικαστικές αποφάσεις. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό αρχίζει από αύριο πάλι από την αρχή και ότι ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του, πρέπει να είσαι συνεχώς με το όπλο παρά πόδα.

Σημείωσε δύο γεγονότα των ημερών, τη βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου με σβάστικες και την απόφαση του δημάρχου του Περάματος (εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ) να σβήσει τα αντιφασιστικά συνθήματα εν όψει της δίκης. Σχολίασε πως “δεν μπορούμε να μπούμε όλοι σε ένα σακούλι για την αντιμετώπιση της χρυσής αυγής”. Για ποιες χαραμάδες μιλάμε, όταν κάποιοι του “δημοκρατικού τόξου” στο κοινοβούλιο, έλεγαν πως δεν πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της δίκης, γιατί χρειαζόταν η ψήφος της Χρυσής Αυγής για τη συνταγματική αναθεώρηση;

Κλείνοντας είπε ότι ο ναζισμός έχει πρώτα και κύρια αντικομμουνιστικό χαρακτήρα. Και ότι δε γίνεται να είναι κανείς αντιφασίστας, τη στιγμή που είναι αντικομμουνιστής, όπως κάνει δηλαδή η ΕΕ.

Δεν έχω καμία διάθεση να εξισώσω τα δύο άκρα, όπως είναι η γενική πολιτική της ΕΕ, που την αποδέχονται όλοι -και η σοσιαλδημοκρατία- με γιορτές, απαγορευμένα κομμουνιστικά κόμματα και περιοχές στις οποίες εγώ δεν μπορώ καν να πάω. Πίσω από όσα λένε για ρατσισμό, σεξισμό κτλ, είναι η βιολογική ναζιστική πολιτική τους -και ας μη βγαίνει προς τα έξω με σβάστικες.

Η ΕΕ στρίβει ακροδεξιά, έχει πάρει θέση. Την βλέπετε να συνεργάζεται παντού με οποιοδήποτε ναζιστικό καθεστώς για τα συμφέροντά της. Δε γίνεται να είσαι ταυτόχρονα αντιφασίστας και αντικομμουνιστής. Δε γίνεται!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: