Λιάνα Κανέλλη: «Εξόρυξη ελπίδων πάνω σε σωρούς από πτώματα, δεν μπορείτε να κάνετε…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αυτό λέγεται καπιταλιστική τυμβωρυχία, ήταν, είναι και θα είναι ενάντια στη νοημοσύνη, την υγεία και το μέλλον των λαών» – Η Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο προϋπολογισμός του 2022, όπως και οι προηγούμενοι, είναι μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, επισήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτό φαίνεται συνοψίζοντας δύο νούμερα, υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση με τον φετινό προϋπολογισμό προβλέπει ανάπτυξη 4,5% και αύξηση του μέσου πραγματικού μισθού 0,2%», γεγονός από το οποίο εύκολα καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος, εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για υποκρισία όταν μιλά για κοινωνική ευαισθησία ενώ δεν έκανε τίποτα, ούτε καν ασχολήθηκε με τα παιδάκια που κάηκαν στο Καματερό ενώ προσπαθούσαν να ζεσταθούν με μία ξυλόσομπα, ή για το 8χρονο κοριτσάκι που έλιωσε η καγκελόπορτα εργοστασίου, ή για τις τραγικές ελλείψεις που βλέπουμε στα σχολεία και την ειδική αγωγή.

«Για ποια κοινωνική πολιτική να μιλήσουμε όταν οι συνταξιούχοι των 350 ευρώ, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε μία μέρα νοσηλείας στις ΜΕΘ,» αναρωτήθηκε η Λ. Κανέλλη, καταγγέλλοντας τους κυβερνώντες που μετράνε το ημερήσιο κόστος της λειτουργίας των ΜΕΘ και αρνούνται να αυξήσουν τις κλίνες ενώ δεν προσλαμβάνουν το απαραίτητο προσωπικό.

Καταλήγοντας, η Λ. Κανέλλη σημείωσε «ο προϋπολογισμός βλέπει τον λαό από μακριά και από ψηλά, αποκομμένος από την πραγματικότητα, επιφυλάσσει ψίχουλα για τον λαό και μάλιστα με την υποχρέωση να πει κι ευχαριστώ.

«Εξόρυξη ελπίδων πάνω σε σωρούς από πτώματα, δεν μπορείτε να κάνετε. Αυτό λέγεται καπιταλιστική τυμβωρυχία, ήταν, είναι και θα είναι ενάντια στη νοημοσύνη, την υγεία και το μέλλον των λαών».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: