Λιάνα Κανέλλη: Δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο και βούληση για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το καπιταλιστικό σύστημα θέλει τον κόσμο ως πρόβατα και όχι ανθρώπους με κριτική σκέψη»

Δεν έχει υπάρξει ούτε πολιτικό σχέδιο και βούληση, ούτε μακροχρόνια εκπαιδευτική διαδικασία, για να αντιμετωπίζονται τα φαινόμενα βίας σε βάρος των γυναικών, επισήμανε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Kontra» το βράδυ της Τρίτης 15 Δεκέμβρη, ενώ έθιξε τις κοινωνικές αιτίες της γυναικείας ανισοτιμίας.

Υπογράμμισε, επίσης, πως στην εποχή του ίντερνετ, ο τζίρος της παιδεραστίας και της πορνογραφίας είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα το διαδίκτυο -χωρίς να το δαιμονοποιούμε- να ανάγεται σε έναν τόπο που μοιάζει με την πραγματικότητα, όπου κατασκευάζονται τέρατα. «Το καπιταλιστικό σύστημα θέλει τον κόσμο ως πρόβατα και όχι ανθρώπους με κριτική σκέψη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πανδημία και τους αντιεμβολιαστές, με αφορμή τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος», τόνισε ότι η πολιτεία έπρεπε να είχε προ πολλού περιορίσει τύπους σαν τους «θεματοφύλακες», υπενθυμίζοντας ότι το καπιταλιστικό σύστημα ανέχτηκε για αρκετό καιρό τους χρυσαυγίτες.

Οσον αφορά την πανδημία και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, επισήμανε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που βαραίνουν και τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή επισήμανε πως ήταν απαραίτητη η λειτουργία επιπλέον κλινών ΜΕΘ με το αντίστοιχο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο, πρόσθεσε στον καπιταλισμό, η υγεία αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και κέρδος και σε αυτό το πλαίσιο, οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την υγεία ως κόστος, που δεν θέλουν να πληρώσουν για να καλύψουν τις ανάγκες του λαού.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα αστικά κόμματα, με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ και στα σενάρια συνεργασίας μεταξύ τους, καλώντας τον κόσμο να έρθει στο ΚΚΕ, που μόνο αυτό προσφέρει σιγουριά, και ό,τι λέει το κάνει.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: