Λιάνα Κανέλλη: Αυτή η Ευρώπη έχει εξαιρετική τεχνογνωσία στην κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώδικας νομοθεσίας για πρόσφυγες και μετανάστες «κομποστοποιεί μια αθλιότητα ανθρωπισμού, αξίας της ανθρώπινης ζωής και, κυρίως, της εργασίας…Είναι απίστευτο πώς οι επιχειρηματικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα έχουν προνόμια που δεν μπορεί κανείς να τα φανταστεί…»

Το ΝΑΤΟ μαζί με την ΕΕ παράγουν πρόσφυγες, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπ. Μετανάστευσης για την κύρωση του κώδικα νομοθεσίας για πρόσφυγες και μετανάστες και τόνισε ότι «έπρεπε να είμαστε εναντίον αυτής της ευρωπαϊκής πολιτικής και εναντίον αυτής της ΝΑΤΟικής πολιτικής».

Ανέφερε ότι «ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες γίνεται ταξικά, νομικίστικα και με οικονομικό κριτήριο, κατά βούληση, περίπου, όπως έμπαινε με τη φωτιά το σημάδι στα οπίσθια των βοοειδών, με καουμπόικο τρόπο» και πως «έχει παράδοση ολόκληρη αυτή η Ευρώπη να έχει ρατσιστικά κριτήρια και εξαιρετική τεχνογνωσία στην κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης».

«Ξέρετε τι κάνει αυτός ο Κώδικας στην πραγματικότητα; Κομποστοποιεί μια αθλιότητα ανθρωπισμού, αξίας της ανθρώπινης ζωής και, κυρίως, της εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «είναι απίστευτο πώς οι επιχειρηματικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα έχουν προνόμια που δεν μπορεί κανείς να τα φανταστεί. Και μην μου πείτε ότι δεν έχουμε επιχειρηματικούς πρόσφυγες, δηλαδή αυτούς που έχουν τα χρήματα να έρθουν εδώ να αγοράσουν, να καταθέσουν, να κινηθούν. Έχουμε εκμετάλλευση οποιουδήποτε ταλέντου αλλόχρωμου, γιατί αυτό μπορεί να αποφέρει από επικοινωνιακό μέχρι ουσιαστικό κέρδος».

Επανάλαβε την πρόταση του ΚΚΕ «να υποβάλλεται το αίτημα ασύλου στη χώρα προορισμού και να μην κάνει η Ελλάδα τον πορτιέρη -όπως και άλλες χώρες, ενδεχομένως- διά θαλάσσης».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: